Jaume Domènech (JARC): “La unitat del Cava és la millor notícia que podíem donar”

Un dels representants dels viticultors al Consell Regulador del Cava, explica que per primera vegada en molt de temps, tot el sector està unit per revaloritzar el cava

Institut del Cava

“Tots estem molt contents. Estem contents de debò”, diu Jaume Domènech, representant de les JARC i vocal del Consell Regulador del Cava . “L’aprovació per unanimitat del ple del Pla Estratègic és molt important, i tot i que encara queda feina per fer, és la millor notícia que podíem donar al cava i més en aquestes dates” explica en declaracions a Vadevi.cat.

Per Domènech “és un punt de partida que ha de servir per donar valor a un producte que és molt bo però que el mercat no sempre ha posat al lloc que mereix. S’estan posant els elements perquè el cava tiri endavant i el valoritzi. Hem de saber explicar fins a quin punt és bo”.

Sobre la crisi del preu del raïm que va esclatar aquest estiu a l’inici de la verema i que va acabar amb una jornada de protesta sense precedents Domènech es mostra esperançat: “aquest Pla Estratègic ha de ser per donar més valor a aquest producte i si el producte final té es revaloritza, és la cadena inversa. Una cosa portarà a l’altra i tornarà a posar els preus al lloc on estaven que molta falta fa”.

El Pla Estratègic se suporta en quatre pilars fonamentals: la segmentació, la zonificació, el control i la regulació, i la promoció. El plec de condicions que encara s’ha d’aprovar modificarà la norma de la Denominació d’Origen i preveu normes més restrictives pel que fa a la qualitat del cava i també delimitar l’origen del mateix.

Nou comentari