VadeVi
Jaume Domènech (JARC): “La unitat del Cava és la millor notícia que podíem donar”
  • CA
Institut del Cava

!–akiadsense–>

“Tots estem molt contents. Estem contents de debò”, diu Jaume Domènech, representant de les JARC i vocal del Consell Regulador del Cava . “L’aprovació per unanimitat del ple del Pla Estratègic és molt important, i tot i que encara queda feina per fer, és la millor notícia que podíem donar al cava i més en aquestes dates” explica en declaracions a Vadevi.cat.

Per Domènech “és un punt de partida que ha de servir per donar valor a un producte que és molt bo però que el mercat no sempre ha posat al lloc que mereix. S’estan posant els elements perquè el cava tiri endavant i el valoritzi. Hem de saber explicar fins a quin punt és bo”.

Sobre la crisi del preu del raïm que va esclatar aquest estiu a l’inici de la verema i que va acabar amb una jornada de protesta sense precedents Domènech es mostra esperançat: “aquest Pla Estratègic ha de ser per donar més valor a aquest producte i si el producte final té es revaloritza, és la cadena inversa. Una cosa portarà a l’altra i tornarà a posar els preus al lloc on estaven que molta falta fa”.

El Pla Estratègic se suporta en quatre pilars fonamentals: la segmentació, la zonificació, el control i la regulació, i la promoció. El plec de condicions que encara s’ha d’aprovar modificarà la norma de la Denominació d’Origen i preveu normes més restrictives pel que fa a la qualitat del cava i també delimitar l’origen del mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa