VadeVi
Javier Pagés continuarà al capdavant de la DO Cava

Javier Pagés ha estat reelegit aquest divendres per unanimitat president del Consell Regulador de la D.O. Cava. Els 12 vocals, reunits a la seu de la institució a Vilafranca del Penedès i amb paritat entre el sector productor i elaborador, avalen continuar el seu Pla Estratègic, que aposta per elevar el prestigi del producte a tota la cadena de valor del sector seguint els criteris d'”excel·lència i qualitat”. Alhora, el ple també ha escollit com a vicepresident de la D.O. Cava a Adrià Rabadà (CEVIPE).

“La unitat és fonamental”

Javier Pagés ha mostrat la seva satisfacció i agraïment per la confiança dipositada. “La unitat és fonamental en uns moments tan decisius per al futur del sector”, ha dit, “amb ella el sector pot aconseguir tots els reptes que ens hem proposat i ser una denominació d’origen referent mundial entre els escumosos més qualitatius del món”.

Pagés es compromet a continuar treballant per incrementar el prestigi del cava i a desenvolupar la nova segmentació, que ha posat l’accent en els Caves de Guarda Superior (Reserva, Gran Reserva i Paratge Qualificat), i la zonificació, posant en valor la singularitat de les vinyes i territoris, i permetent identificar els diversos orígens de l’escumós de qualitat més exportat del món. En aquest sentit, el reelegit president veu com es dona continuïtat a “un pla d’extrema importància per a tots els elaboradors”.

Javier Pagés vol continuar un projecte basant en els conceptes d'
Javier Pagés vol continuar un projecte basant en els conceptes d'”excel·lència i qualitat” per al cava | DO Cava

Cohesió i determinació sobre el model del sector

L’elecció reforça la imatge de cohesió i determinació al món del cava sobre el model i el pla estratègic de Pagés. El reelegit president també assumeix el mandat afirmant que està més compromès que mai amb el sector, que vol conduir a les més elevades cotes d’èxit, apostant per les llargues criances i la complexitat gustativa que aporten. Tampoc no oblida la voluntat del nou Pla Estratègic, on tenen especial rellevància la sostenibilitat i la protecció de l’entorn, la traçabilitat i la certificació qualitativa, la comunicació i la defensa de la marca, així com la col·laboració activa i la transparència. Tot això busca revaloritzar un producte d’excel·lència que és líder mundial. En definitiva, Javier Pagés afirma que “volem seguir amb el treball iniciat per a potenciar el valor del cava entre els millors escumosos del món pel delit dels nostres consumidors”.

Javier Pagés presidirà un ple que es proclama aquest divendres de manera oficial integrant els vocals representants de les explotacions vitícoles, Joan Marcé Casas, Enric Ferré Ginovart, Antoni Borràs Bes, Jaume Domènech Ferré, Fernando Medina (Dominio de la Vega); el vocal representant dels cellers elaboradors de vi base, Adrià Rabadà (CEVIPE); i els vocals representants de cellers elaboradors de cava, Pere Ferrer Noguer (Freixenet), Pere Escolar (Jaume Serra), Pere Ventura Vendrell (Pere Ventura i Família), Josep Palau Casellas (Segura Viudas), Damià Deàs (González Byass) i Carles Andreu de Domingo (Celler Carles Andreu).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa