VadeVi
L’Institut del Cava defensa la sostenibilitat econòmica de tot el sector
  • CA

Institut del Cava

!--akiadsense-->

La verema d’enguany s’està veient afectada per les reivindicacions al voltant de la rebaixa del preu del raïm. Per a fer-ho evident, els viticultors es van manifestar a mitjans d’agost per demanar solucions. En pocs dies, va tenir lloc una reunió d’urgència entre els diferents agents implicats, encapçalada per la Consellera d’Agricultura Teresa Jordà.

Des de l’Institut del Cava volem posar èmfasi en la singularitat del sector del Cava, una agroindústria molt arrelada a un territori amb un paisatge de vinya singular i amb una història centenària. Des d’aquesta perspectiva, creiem que les empreses tenim la responsabilitat de contribuir a construir un sector econòmicament sostenible per a tots: viticultors, cooperatives i elaboradors.

En aquest sentit, recolzem i considerem prioritari la determinació de mesures que permetin garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda com ara el Pla Estratègic de la DOP Cava basat en la segmentació del Cava per categories de producte així com en la zonificació amb la delimitació de zones i subzones per les gammes més Premium. Tot plegat, amb l’objectiu d’aportar valor a tota la cadena, des de la producció fins a l’elaboració.

En aquesta línia, seguim i seguirem recolzant totes les mesures que ajudin a garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda com ara la limitació de noves plantacions, replantacions i conversions de drets en autoritzacions, demanant al Ministeri d’Agricultura es respectin els acords que en aquest sentit es prenguin des del Consell Regulador del Cava.

La present situació també ens ha de servir perquè, en anys successius, sapiguem treballar conjuntament amb més antel·lació i amb millors resultats aquest tipus de situacions a fi d’enfortir el sector, cohesionar-lo i aconseguir que sigui econòmicament sostenible per a tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa