VadeVi
El Montaner de les caves Jaume Giró Giró ja és ecològic
  • CA
Montaner Gran reserva 2013 Eco
El primer gran Reserva Eco de Caves Jaume Giró i Giró

!--akiadsense-->

Ramon Giró Gramona, propietari de les Caves Jaume Giró i Giró defineix el seu cava Montaner com el més clàssic de tot el seu catàleg i es mostra molt il·lusionat de treure al mercat la primera anyada ecològica, la del 2013.

Ja fa anys que aquesta cava de Sant Sadurní té la certificació ecològica però com que la majoria del producte que treballen és de llarga criança, no tots els caves que estan al mercat poden lluir el segell del Consell Català de la Producció Agràcia Ecològica. Quan es van elaborar encara no s’havia culminat el procés administratiu que permet mostrar aquest distintiu i per tant “a poc a poc, any a any es podrà dir oficialment que tots els nostres caves són ecològics”, afirma Ramòn Giró.

El Montaner ecològic que acaba de sortir al mercat té la particularitat que està elaborat amb raïm d’una anyada que el mateix Giró qualifica d’excepcional. Afirma que, tot i que no és habitual “l’anyada 2013 va ser molt bona per la qualitat del raïm però també per la producció. No sempre van de la mà i de fet les anyades molt productives solen mostrar una qualitat més baixa. Aquesta en canvi no va ser així”.

Una altra de les singularitats d’aquest cava és que el cupatge varia en funció de l’anyada per tal de treure el màxim partit a cada una de les varietats que hi participen per mantenir la mateixa qualitat. Així, el Montaner Gran Reserva Brut Nature ecològic 2013 es va elaborar amb un 50% de xarel·lo, 35% de parellada i 15% de chardonnay. “El macabeu no m’acabava de convèncer, no donava prou personalitat”, diu el propietari de Jaume Giró i Giró.

A més a més, una tercera particularitat que el fa ser com és, és el remogut de les ampolles, que a més del sistema tradicional de girar les ampolles, en aquest cas, hi ha un remogut més intens. “Faig passar les ampolles per unes cintes perquè el vi estigui més en contacte amb les mares, per donar més estructura en boca. Ho faig amb altres vins no és exclusiu del Montaner i m’està donant molt bons resultats” afirma Giró.

D’aquesta manera s’aconsegueix un cava Gran Reserva, que té prop de 4 anys però amb la voluntat de mantenir la frescor “amb una bombolla molt integrada amb un color pàlid, una conservació d’escuma molt llarga en la copa, un cos potent en boca i al mateix temps una nota de llevat però molt lleguer i de fruita de préssec i fins i tot alguna cosa tropical, que no sempre és pròpia d’un gran reserva, i jo el recomano per prendre’l amb peix, però també amb carn” descrivia Giró.

El cava Montaner, assegura Giró, és un clàssic. De fet es diu Montaner, perquè antigament a les caves Jaume Giró i Giró s’havien fet els caves Montaner, que en el seu moment havien estat proveïdors de la Casa Reial, “i era un clàssic. Com ara, que fem un cava que no és jove, però que està molt viu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa