VadeVi
El nou escumós que sortirà sota la DOQ Rioja no preocupa a la DO Cava
  • CA
Copes de cava

!--akiadsense-->

Des de fa dos anys la Rioja treballa per poder emparar sota la seva denominació vins escumosos. I això serà realitat amb tota probabilitat a partir de la campanya de 2019.

Ja són 9 els cellers d’aquesta DOQ que s’han registrat per poder produir aquest nou producte. L’any 2017 el consell regulador va adaptar la seva normativa per poder acollir aquest tipus de vi.

Ara bé, tot i la projectció estatal i internacional de la Rioja, el president de la DO Cava, Pere Bonet, ha explicat en declaracions a Vadevi que ells no ho perceben com una amenaça.

Precisament ara que el cava està intentant incrementar la qualitat del seu producte i millorar la seva imatge durant molt de temps vinculada a un cava barat, la proposta de la Rioja, va precisament en aquest sentit.

Volen que sigui un producte de qualitat i prestigi, obtingut a través del mètode tradicional. Es podrà treballar amb totes les varietats limitant el seu rendiment de transformació respecte al que està generalment autoritzat i delimitaran la graduació a un reng entre 11º i 13º graus en producte ja acabat. Obligatòriament hauran de ser escumosos amb una criança mínima de 15 mesos que s’elevarà fins a 36 mesos en el de més alta gamma. S’hauran de sotmetre a una doble avaluació qualitativa amb una valoració físicao-química i una organolèptica prèvia a la seva sortida al mercat.

Bonet afegeix que al final no és més que els Clàssic Penedès, o el que fan a Rias Baixas o a altres denominació i recorda que les dues úniques denominacions exclusives d’elaboració d’escumosos amb el mètode tradicional són xampany i cava.

Davant de la projecció que té la marca Rioja a tot arreu per Bonet no és un problema i recorda que aquest prestigi el té pel vi i afegeix, “qui és sabater, que faci sabates”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a maig 08, 2018 | 15:41
    JordiP maig 08, 2018 | 15:41
    Valdrà qualsevol varietat? Caldrà que siguin conreades a la DOQ o podran importar-se? He, he, del Penedès, oi? He, he. Així també faig cava, prosecco o xampany jo mateix, al pati de casa. Quina llufa, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa