VadeVi
Els petits productors no han notat el boicot al cava
Xavier Nadal deixa la presidència de Pimecava
Xavier Nadal deixa la presidència de Pimecava

El president de Pimecava, Xavier Nadal, ha anunciat que a finals del 2017 deixarà la presidència de l’associació de petits i mitjans elaboradors de cava. Nadal ha destacat l’aposta pels caves gran reserva i el suport de Pimecava en la creació d’una central de compres vitivinícoles, com a punts centrals en les línies de treball des de que va tornar a la presidència com a relleu de Pere Guilera. Nadal també ha anunciat que a partir d’ara, la patronal s’organitzarà a partir d’una presidència col·legiada per tal de diversificar els responsables en els diferents temes de treball. Pel que fa al possible boicot del cava, Nadal ha afirmat que amb les dades registrades fins ara, no hi ha hagut cap afectació rellevant i ha explicat que l’objectiu dels elaboradors és seguir treballant per a oferir productes de qualitat als mercats sigui quin sigui l’entorn polític.

Una legislatura positiva per als petits i mitjans elaboradors

Xavier Nadal va reprendre el càrrec de president de Pimecava, l’abril del 2016, en relleu de Pere Guilera que va ser qui va ocupar la presidència als inicis d’aquesta última legislatura. El canvi de president no ha afectat en el funcionament i en la continuació de les línies de treball que van iniciar-se al mandat, com ha explicat Nadal: “Des de Pimecava hem continuat treballant en els temes que nosaltres consideràvem centrals per als petits i mitjans elaboradors”. Un dels temes centrals que ha impulsat Pimecava en els darrers temps, ha estat la potenciació dels caves Premium, és a dir els reserva i gran reserva. Una aposta pels vins escumosos d’alta qualitat, la tradició vitivinícola i les elaboracions cuidades. “La nostra implicació en aquest tema, ha sumat forces, juntament amb altres actors, per a que el Consell Regulador del Cava també aposti fermament per aquest tipus de productes”, ha explicat Nadal.

Un de les mostres d’aquesta aposta ha estat la celebració el passat mes d’octubre de l’Experiència Gran Reserva, un acte dedicat a la degustació dels caves Premium de petits i mitjans elaboradors. Aquest esdeveniment era una demanda dels petits i mitjans elaboradors que volien crear un acte potent al territori. L’èxit de la primera edició amb més de 400 assistents, demostra que el públic final s’està iniciant en el consum i apreciació d’aquests tipus de vins escumosos. “El producte ja el tenim, ara el que cal és treballar l’estratègia comunicativa per a que el gran volum del consumidor final conegui les propietats i singularitats dels caves d’alta qualitat (llargues criances, qualitat del raïm, reivindicar el Penedès com a bressol del cava…)”, ha explicat Nadal. Les darreres estadístiques disponibles sobre els caves Premium indiquen que en el primer semestre de l’any s’han incrementat les vendes un 17% respecte al mateix període del ant anterior. Filant més prim, aquest augment es reparteix en un 25% en el mercat intern i un 10% a exportació.

Principals temes de la legislatura

Un dels puntals de la legislatura a destacar és la creació de la Central de Compres Vitivinícoles (CCV). Aquest projecte impulsat decididament per Pimecava, presenta unes dades molt positives en els seus primers mesos de vida, superant els 600.000€ el import de matèries primes i serveis vitivinícoles negociats aquest any. Cal destacar, que totes les empreses de Pimecava, independentment que estiguin o no afiliades a la CCV, se’ls ofereix de forma gratuïta el servei de negociació de l’electricitat, els carburants i logística. Nadal ha destacat la satisfacció que hi ha des de Pimecava per aquesta iniciativa: “És un projecte al qui hem destinat molts esforços i avui ja podem anunciar que és una realitat”. En el futur proper, la patronal preveu ampliar els serveis com, per exemple, la compra-venda de maquinària de segona mà.

Saló Cava Premium

!--akiadsense-->

Canvi de presidència

Nadal també ha anunciat que a finals d’any deixarà la presidència de Pimecava. A més ha comunicat que hi haurà canvis en l’organització de l’associació. A partir del 2018, es conformarà una presidència col·legiada formada per diferents membres de la junta directiva. D’aquesta manera es podran gestionar els principals temes en els que treballa Pimecava de manera més exhaustiva. L’objectiu és poder oferir als associats una atenció més personalitzada i detallada en cadascun dels seus temes d’interès.

Pel que fa al boicot del cava, Nadal ha explicat que els sectors econòmics han de funcionar per si sols i ha posat com exemple les èpoques de bonança econòmica: “En moments econòmics bons, ha estat el món empresarial qui ha pres la iniciativa”. Nadal creu que cal apostar per la cooperació entre els diferents actors del sector i seguir treballant per a assolir els objectius comuns. Per altra banda, també s’ha mostrat convençut que el consumidor sap “desgranar el gra de la palla” i triar un cava o un altre per la seva qualitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a desembre 05, 2017 | 08:30
    Ramon desembre 05, 2017 | 08:30
    Els espanyols boicotegen bàsicament botiflers. O si es vol, boicotegen Jaime Canivell. Boicotegen aquell empresari català que, per aconseguir i mantenir el puto mercat espanyol de merda, ha hagut d'anar amb els pantalons a l'alçada dels turmells. Però no pel procés independentista, eh? Abans, abans. Això ve de molt abans.
  2. Icona del comentari de: JordiP a desembre 05, 2017 | 15:30
    JordiP desembre 05, 2017 | 15:30
    Els consumidors habituals de cava de petit i mitjà productor són gent coneixedora i amant del bon cava. Els ximples que piquen amb allò del boicot no volen el cava per beure'l sinó per esquitxar si guanyen una carrera o la loteria. Això, és clar, ho poden fer amb El Gaitero. Però beure és tota una altre cosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa