VadeVi
El president de la Confraria del Cava renuncia enmig del “clima enrarit del sector”
  • CA
De la Rosa ja fa quatre anys que està al capdavant de l’entitat
De la Rosa deixa el càrrec de president de la Confraria | Confraria del Cava

!--akiadsense-->

Toni de la Rosa deixa la presidència de la Confraria del Cava després de 5 anys al capdavant i 11 a l’entitat.

Tot i que en declaracions a Vadevi assegura que és una decisió molt pensada i molt meditada ha agafat a tothom per sorpresa. En una carta enviada als socis de la Confraria, l’elaborador ha comunicat que Jaume Armengol i Calvet –que actualment era vicepresident de l’associació- assumirà les seves funcions, juntament amb la resta de membres de la junta directiva i el consell capitular, fins que es convoqui l’Assemblea General per elegir nou president i fer les renovacions que calguin a la junta.

De la Rosa afirma que marxa perquè es vol dedicar de ple a l’empresa familiar, Caves Torelló, però afegeix també que “el clima al sector del cava està molt enrarit i han coincidit moltes coses, canvis d’actors, venda d’empreses, qui sap si s’obre una nova era del cava. Entenc que el meu lloc ja no era al capdavant de la Confraria. He complert un cicle”.

Caves Torelló és un dels sis cellers que han creat la nova marca Corpinnat, però De la Rosa no vincula la seva renúncia a aquest nou projecte. Ara bé, admet que el moment que “el moment que viu el sector és complicat, amb manca d’unió i per tirar endavant cal que tohom vagi a una”.

La Confraria del Cava és molt important pel que fa a la promoció d’aquest producte i aquesta marca tant a Catalunya com a Espanya i també en l’àmbit internacional. És per això que la decisió de De la Rosa és un trasbals més en un sector que en aquest moment viurà les eleccions al Consell Regulador del Cava en les que per primer cop es presenten candidatures de fora de Catalunya, amb l’entrada en escena de Corpinnat, que busca un tret diferencial pel que fa als escumosos i amb la venda de Codorníu i Freixenet a empreses estrangeres.

Cinc anys “profitosos”

El que ha estat fins ara president de la Confraria del Cava diu que que marxa amb molt bon regust de boca i creu que ha estat un període molt profitós. Durant aquest cin anys s’han consolidat les activitats habituals de l’entitat i se n’han intruduït de noves. Entre aquestes destaca el canvi de la coronació de la Reina del Cava pels Ambaixadors del Cava que es va produir fa dos anys, la posada en marxa de la campanya “Per Sant Jordi llibre rosa i Cava” que se celebra des del 2014 en col·laboració amb RAC1, amb l’objectiu de desestacionalitzar el consum del cava, o la consolidació de la Nit Solidària del Cava que serveix a la Confraria per recaptar fons per Càritas.

Al llarg de la presidència de Toni de la Rosa i Torelló també s’han fet homenatges a tres de les quatre capitals de província catalanes, investint personatges il·lustres com els alcaldes Xavier Trias (Barcelona), Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona) o el president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont (exalcalde de Girona). A més, s’han segellat agermanaments amb diferents denominacions d’origen del país i confraries bàquiques, com dels Vins de Banyuls, la DO Terra Alta i la DO Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa