VadeVi
Neix Racons de Cultura, concerts de joves del Gran Penedès a Masia Torreblanca
  • CA

El Celler Masia Torreblanca de Sant Miquel d’Olèrdola, al Penedès, posa en marxa Racons de Cultura, una sèrie de concerts protagonitzats per artistes joves del Gran Penedès –Alt i Baix Penedès i Garraf– que serviran de tret de sortida d’un projecte que, segons afirmen des del mateix celler, volen “ampliar amb qualsevol sector de les arts escèniques”.

El primer concert s’ha estrenat aquest 17 de setembre. Després d’una breu visita al celler, on s’ofereix la possibilitat de conèixer l’espai de treball, i de l’obertura del Wine Bar, els assistents van poder gaudir del concert d’Aida i Júlia, “dues promeses del Penedès”, segons Masia Torreblanca, que van posar música a la vetllada amb veu i guitarra.

El Celler Masia Torreblanca està enmig d’un paisatge ple de vinyes i flora mediterrània. La finca, originària del segle XV, té una llarga trajectòria vinculada a la vinicultura i a la cultura del cava, i l’equip del celler continua treballant seguint aquesta tradició, amb una gamma limitada i exclusiva. Els seus cupatges, sempre sorprenents, són una de les seves característiques, i malgrat el seu llarg recorregut en el cava també fa uns anys que aprofiten les seves vinyes per fer vins tranquils.

La finca és plena de racons especials | Celler Masia Torreblanca
La finca és plena de racons especials | Celler Masia Torreblanca

La finca, afirmen des del celler, “té molts racons especials i diferents” que, després d’un any tan complicat com el 2020, han volgut “aprofitar i compartir” amb tothom qui els vulgui gaudir. Aquest motiu és el que els ha dut a iniciar aquest cicle, fruit també de la seva apreciació per la cultura, a què volen donar suport amb “el seu granet de sorra”. Fins ara, el celler havia acollit algunes presentacions de llibres, com és el cas de la que va protagonitzar Salvador Alsius aquest passat mes de juliol.

Per gaudir dels concerts de Racons de Cultura, que es finançaran pel sistema de taquilla inversa, cal reservar entrada prèviament, tot i que des de Masia Torreblanca recorden que mantenint totes les mesures i distàncies sanitàries la capacitat de l’espai és d’aproximadament seixanta persones. Per fer-ho, cal posar-se en contacte amb el celler, al telèfon 93 891 50 66.

A més, des de Masia Torreblanca també avancen que l’experiència continuarà el proper 15 d’octubre. En aquesta ocasió, qui actuarà serà el quintet NAO, també format per joves del Penedès que comencen la seva carrera al món de la música.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa