Guanyador cursa del cava 2017

La Confraria del Cava i Octagon Esedos han celebrat aquest diumenge l’onzena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que aquest 2017 ha batut el seu rècord de recaptació amb 15.704 euros. Enguany, 1.500 persones han participat en la iniciativa i tot el que s’ha recollit anirà a parar a la Fundació Marató de TV3. Aquest any, el programa s’emetrà el 17 de desembre i destinarà els fons a la investigació de les malalties infeccioses, que causen una de cada tres morts al món.

En 11 anys, la Confraria ha donat més de 120.000 euros a la Marató, gràcies a la col·laboració de més de 15.500 corredors i persones anònimes que han fet les seves aportacions per aquesta causa.

Els primers a recórrer els pocs més de 13 quilòmetres que separen Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia han estat Dani Serra (45’56”) en la categoria masculina, i la atleta Vinyet Noguero (51’21”), en la femenina. Dani Serra és la cinquena vegada que guanya aquesta cursa. A més del trofeu, com és habitual, els guanyadors han rebut com a premi el seu pes en cava.

Ell 65 quilos i ella 51. També han estat guardonats els tres primers classificats de las categories masculines i femenines junior, sènior i veterans.

Més premiats

quest any, la Cursa Solidaria País del Cava ha mantingut també Memorial Pitu Cols, que premia el corredor més veterà i el més jove de la cursa. La més gran ha tornat a ser la Josefina Blanch, una dona de 88 anys que enguany ha complert una dècada participant en aquesta activitat. Josefina Blanch ha cobert el recorregut en 2 hores i 36 minuts, acompanyada de bona part de la seva família. La més jove ha estat Chloe Cristina Galimany, una nena de només 4 mesos, que ha fet la cursa amb el seu pare.

Nou comentari