VadeVi
Sabaté i Coca Reserva Familiar 2010: màxima singularitat
  • CA

Sabaté i Coca Reserva Familiar 2010

DO Cava

Etiquetat en català

PVP. Aprox. 30 €

Tel. 938 911 927

Web: www.castellroig.com

Quan Marcel Sabaté, l’enòleg i actual responsable del celler Castellroig, va decidir elaborar un cava excepcional, que va batejar amb els cognoms de la família, va optar per sortir-se dels cupatges habituals basats en la trilogia de les varietats clàssiques, macabeu, xarel·lo i parellada, i centrar-se només en el xarel·lo, triant de totes les vinyes de les que disposa, les de ceps més vells i sòls més pobres, per aportar la màxima tipicitat al vi resultant.

També l’elaboració és molt sofisticada, amb un terç del vi base que fermenta amb les pròpies mares en bótes de roure francès, i una segona fermentació en ampolla a molt baixa temperatura, per alentir-la i afavorir l’integració del gas carbònic. Posteriorment fa una llarga criança en ampolla de més de cinc anys. Amb aquest cupatge i aquesta elaboració, el que s’aconsegueix és fer un cava diferent i personal i desmunta la teoria que amb només tres varietats per escollir i una elaboració que permet poques variacions, no es poden fer caves especials i amb caràcter.

Quins són, doncs, els matisos que el diferencien? El color és daurat d’intensitat mitja, res d’estrany fins aquí, pero el lleu reflex verdós, poc habitual en caves de criança tan llarga, ens avança que estem davant d’un escumós atípic. Al nas, com en tots els escumosos, el carbònic ens impedeix afinar molt, però s’aprecien deixos torrats poc habituals, juntament amb aromes de poma al forn i notes anisades típiques del xarel·lo.

A la boca és quan podem apreciar tots els matisos: estructura ferma i alhora molt fresca, com ens avançava el reflex verdós. La bombolla està perfectament integrada i és molt fina i fa una corona densa a la copa. Un cop empassat, deixa a la boca un punt d’amargor característica de la varietat de raïm, i una sensació de sequetat total, que el situa entre el top ten dels caves més seriosos i de més complexitat que hi ha al mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa