VadeVi
Sant Llamí de Mont-Ferrant: Transparència i vivesa

Cava Sant Llamí Brut Nature

Mont-Ferrant

Preu aproximat: 7€

DO Cava

Web: Cellers Mont-ferrant

Mont-Ferrant continua la seva tradició en l’elaboració de caves en un indret ben diferent al que va veure néixer els primers productes de la marca. Dels aires marítims de Blanes han aterrat al bell mig del Penedès, al municipi d’Avinyonet del Penedès, respirant els aires vitícoles de la serralada prelitoral, que rep sovint la marinada vespertina de l’estiu.

Sant Llamí de Mont-Ferrant és un cava amb distintiu blanc, per tant un cava jove sense categoria de Reserva, tot i que podria tenir més de 15 mesos un cop sortit al mercat. En servir-lo en copa flauta especial per escumosos, observem una escuma sostinguda, que deixa pas a l’alliberament progressiu de bombolles de mida petita, però sense formació de corona al centre de la copa. El seu color groc verdós i la manca de densitat endevinen la seva joventut i lleugeresa.

Les sensacions olfactives confirmen la seva curta criança doncs trobem notes molt fresques i acidulenques com suc de llimona, poma verda tipus “Granny Smith” i anís verd. Servit a 5-6ºC es mostra net i fresc, sense aspiracions però mostrant franquesa digna.

De paladar lleuger, destaquem el seu equilibri entre la vivesa de l’acidesa i els pocs sucres residuals que presenta, que arrodoneixen les sensacions tàctils per bon compliment de l’harmonia sensorial d’un Brut Nature.

Recomanem servir-lo a temperatura ben freda, doncs en augmentar els graus centígrads perd la seva frescor i poden aparèixer algunes notes amargues típiques dels Brut Nature joves que no han pogut gaudir apenes de l’autòlisi dels llevats, i que per tant no disfruten de la untuositat i amplitud de boca que poleixen les arestes que solen tenir alguns caves joves o senzills.

Sant Llamí de Mont-Ferrant es un cava de bona RCP, considerant que està dissenyat com a cava festiu per ambients càlids com seria una Revetlla. En aquestes nits tan curtes i càlides agrairem una copa de bombolles ben fredes, on la seva vivesa i acidés ens contagiaran part de la seva frescor i joventut.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa