VadeVi
Vilarnau lidera un projecte d’investigació sobre el cava amb cellers catalans i espanyols
  • CA
Copes de cava

!--akiadsense-->

Sis cavistes: Vilarnau, Juve&Camps i Gramona de Catalunya, Bodegas Bilbaínas de La Rioja, Dominio de la Vega de València i Bodega San Valero de Saragossa, juntament amb les empreses Mecanizaciones Alavesas, dedicada a la fabricació i envasat de vins i Trefinos, que és un fabricant de taps de suro, s’han unit amb el projecte Cavawinner.

El Consell d’Administració del Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial ha aprovat el projecte que porta per títol: “Estudi i millora tecnològica dels processos tradicionals de l’elaboració del cava per l’increment de les seves qualitats i impulsant la competitivitat i posicionament del producte a mercats internacional” i que liderarà caves Vilarnau.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es durà a terme els propers 4 anys, amb un pressupost de 6’1 milions d’euros, és millorar la competitivitat i el posicionament del cava. Amb una aposta clara pels caves premium. Les empreses que lideren el projecte volen aconseguir optimitzar el procés d’elaboració reduint els costos de producció i els riscos propis d’aquest procés de vinificació tradicional, millorar la qualitat i aconseguir un producte atrctiu pel consumidor internacional.

Hi treballaran 87 professionals del sector i es preveu la creació de 19 llocs de treball. La inversió generada sobrepassarà els 9’8 milions d’euros des del 2021 al 2025.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa