VadeVi
CONCArim s’estrena amb un tast de trepats monovarietals
  • CA
CONCArim proposa diverses activitats de tast per donar a conèixer els vins del territori
CONCArim organitza tastos per donar a conèixer els vins del territori | DO Conca de Barberà

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Conca de Barberà ha celebrat aquest dilluns la primera sessió del cicle de tastos virtuals que s’emmarquen dins el projecte ‘CONCArim’. “L’essència del trepat” ha donat a conèixer noves referències monovarietals de trepat, varietat que s’ha convertit en segell distintiu de la DO més enllà de la seva comarca.

L’acte va ser presidit per Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, qui va conduir l’acte des de Montblanc, a la seu de la DO. Durant la seva intervenció va presentar els diferents cellers participants, ressaltant que, tot i la gran diversitat de perfils que existeix a la DO, tots tenen un vincle en comú: la trepat com a varietat autòctona de la zona.

El primer vi que es va tastar va ser el Portell Rosat Trepat 2020 del celler Vinícola de Sarral i Secció de Crèdit. Mònica Perelló, responsable de vendes, va afirmar que el celler es distingeix per l’elaboració dels vins rosats i que, aquesta referència en concret, és una de les més representatives del celler. “Aquest vi és distintiu i ADN de casa nostra. És un dels vins més humils que tenim, és honest i franc. No ens enganya perquè allò que ens entra per la vista és el que després ens trobarem en nas i, més endavant, també en boca”, va afirmar Perelló.

Joel Díez, cap del celler Cara Nord i enòleg, va ser l’encarregat de presentar Cara Nord Rosat 2020. “És un vi fresc, fàcil de beure i idoni per acompanyar mentre cuinem o per compartir amb amics. És també un vi divertit i, per què no dir-ho, amb una imatge atractiva”. Durant la presentació, va destacar l’alçada com a punt diferenciador del celler, que permet a Cara Nord treure el màxim profit a la viticultura de muntanya.

Passat l’equador del tast, es va donar a conèixer el vi T de Trepat Negre 2019 del celler Vidbertus de la mà d’Albert Rovira, propietari del celler. “És un vi per acompanyar qualsevol tipus d’aliment, que recomanem consumir després d’un any d’estar en ampolla. El nostre objectiu va ser donar-li la màxima expressió”, va afirmar Rovira. A més, va destacar que la trepat és una varietat interessant de treballar i que la referència tastada transmet perfectament aquesta identitat representativa de la Conca de Barberà.

L’últim vi de la jornada va ser Josep Foraster Trepat Negre 2019 del celler Josep Foraster. Ricard Sebastià, co-propietari del celler, va explicar que: “L’anyada 2019 no va ser excessivament càlida però sí molt seca. La característica principal d’aquesta referència és que és el vi de trepat més varietal que elaborem i sap expressar molt bé la tipicitat de la trepat”.

Bernat Andreu va tancar la sessió agraint els assistents el seu interès per formar part d’una jornada que, tot i realitzar-se en un nou format, es manté fidel a l’objectiu d’establir un contacte directe entre cellers i professionals. El proper tast, anomenat també “L’essència del trepat”, es realitzarà el dia 18 de març a les 18:30h. El cicle de tastos virtuals preveu dues sessions més, que tindran lloc els dies 22 i 25 de març, i que pretenen posar en valor noves anyades i noves referències dels cellers elaboradors, sense ser exclusivament de trepat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa