VadeVi
La DO Conca de Barberà només embotella un 20% del trepat que produeix
  • CA
Tast professional de vins de la DO Conca de Barberà
Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà al tast professional al Mercat de les Flors de Barcelona | M.R.F.

!--akiadsense-->

La DO Conca de Barberà reivindica el trepat com la seva varietat estrella. La seva pròpia, autòctona i de la qual en fa bandera com un tret distintiu, però de tota la seva producció només n’embotella un 20%. La resta es destina a la producció de cava.

Aquesta denominació està formada per 4.700 ha de vinya i 27 cellers, dels quals 4 són cooperatives. Històricament també és una zona on s’hi cultiva macabeu i parellada que també es destina a la producció de cava. Una quantitat important, un 80%.

Aquestes són xifres que aquest dilluns donava a conèixer la presidenta de la DO Conca de Barberà. Mariona Rendé, en el marc del showroomque que s’ha fet a Barcelona i afegia que tot just ara, el trepat comença a estar reconegut a nivell internacional.

Recodem que fins l’any 2004, aquesta era una varietat que es destinava bàsicament a fer vins rosats i que va ser el celler Carles Andreu que, malgrat les crítiques, va apostar per la vinificació en negre.

Rendé assegurava que les coses han canviat molt des d’aleshores i “dels 17 cellers presents al showroom us puc garantir que tots tenen algun trepat negre per mostrar”.

És més, assegurava que dels vins negres monovarietats de trepat, pràcticament la meitat es venen a l’estranger. “Tres importadors el van tastar i van afirmar que per ells els vins amb aquesta varietat són els ‘borgonya’ de Catalunya”, afirmava Rendé.

El trepat doncs, continua fent camí, mostrant a Catalunya i al món totes les seves possibilitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa