VadeVi
La Conca de Barberà ja té la seva guia d’enoturisme
  • CA

Aquest cap de setmana, coincidint amb la 50a Festa de la Verema de la Conca de Barberà, s’ha presentat la Guia d’Enoturisme de la Conca de Barberà, escrita pel sociòleg Lluís Tolosa i el tècnic d’enoturisme Nico Planell.

La publicació proposa una llista de cellers visitables, vins i caves del territori per conèixer i destapar, així com també restaurants que fan una aposta per l’enoturisme, allotjaments recomanats o visites culturals del vi i botigues especialitzades. La publicació es complementa amb una introducció a la història del vi a la Conca de Barberà, documentada a partir de les aportacions de diferents arqueòlegs i historiadors locals.

Un dels coautors de l’obra, Lluís Tolosa, comenta a Vadevi que “per a molta gent, aquesta serà una guia de descobertes perquè “malgrat la Conca de Barberà potser no està en l’imaginari català com una zona turística, aquesta guia ensenya que hi ha moltes propostes interessants per conèixer el territori, que mereixen una escapada”. “Estan ben posicionats a nivell de qualitat de vins, també han sabut singularitzar-se a través de la varietat trepat i tenen l’oferta d’una trentena de cellers, entre moltes d’altres atraccions”, afegeix.

Presentació de la Guia d’Enoturisme de la Conca de Barberà | Tomàs González

A més a més, destaca Tolosa, “a la Conca hi ha un moviment molt interessant de gent jove, que aporta al sector enoturístic una mirada fresca i innovadora. I tot plegat, sumat a dues característiques que el sociòleg també vol destacar en relació a aquest territori d’origen: “Crec que cal fer menció especial a les diverses agrobotigues, que promocionen el vi però també altres productes gastronòmics com l’oli, o els fruits secs; i també la vinculació mil·lenària amb el vi a través, per exemple, del Monestir de Poblet.

Lluís Tolosa suma aquesta publicació a la col·lecció de guies d’enoturisme que ha editat sobre l’Empordà, Pla de Bages, Alella i Penedès, així com la Guia d’Enoturisme de Catalunya, on referencia les propostes de turisme i vi arreu del territori català. També és autor d’altres títols com Marketing del Enoturismo. 12 errores habituales, 12 propuestas alternativas.

Per a Nico Planell, aquesta és la seva primera obra publicada i la consolidació de la seva graduació en l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. S’ha especialitzat en la creació de productes i experiències enoturístiques, desenvolupant conceptes, itineraris i guions per a les visites. És president fundador de l’Associació de Guies i Tècnics d’Enoturisme de Catalunya (AGITEC) i ha treballat en el sector de la gestió cultural i turística. La seva vinculació familiar amb la Conca de Barberà aporta un coneixement més personal del territori a aquesta guia que signa amb el sociòleg.

L’edició, impulsada amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, l’Associació d’Hostaleria, el Consell Comarcal i una desena d’ajuntaments, es pot aconseguir per un preu de 19 euros a través d’aquest enllaç.

Guia d’Enoturisme de la DO Conca de Barberà | Tomàs González

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa