VadeVi
Ricard Sebastià: “Els vins de la Conca van en molt bona direcció”

Els vins de la Conca de Barberà han estat aquests dies protagonistes de l’actualitat. Durant tot el cap de setmana han centrat les activitats de la cinquantena edició de la Festa de la Verema, en la qual no hi ha faltat una fira dels vins i caves, sessions de maridatge, actuacions musicals i la presentació de La Guia d’Enoturisme editada per Lluís Tolosa i Nico Planell. També destaca de la programació d’enguany la celebració de la 30a edició del concurs que anualment tria els millors vins de l’any i en la quals han destacat elaboracions blanques, negres i rosades joves i amb diversos tipus de criances.

Ricard Sebastià, actual president del Consell Regulador de la DO fa una valoració positiva del cap de setmana. “Venim d’un any de pandèmia que ens va obligar a postposar tota celebració, però enguany s’ha pogut organitzar i sabem que havíem de fer-ho”, comenta a Vadevi. “Estem contents de com ha anat, malgrat ens hauria agradat poder donar la benvinguda a més gent, però les restriccions actuals ens han obligat a ser curosos amb els aforaments”.

“Els vins de la Conca van en molt bona direcció“, continua Sebastià. “Es produeixen perfils frescos, graduacions moderades…, i atenen les demandes actuals del mercat”. “Tenim clar que el trepat ha de seguir sent la nostra varietat estrella a partir de la qual expressem la singularitat del nostre territori, però som conscients que la Conca és molt més i que també hem de donar a conèixer altres elements diferenciadors que ens defineixen”.

“Hem d’embotellar més vins de la Conca a la Conca”, afegeix en relació a la producció que es destina a fer cava. “Molts cellers ho estem fent, i també és moment perquè les cooperatives facin aquest pas per donar més valor al nostre territori. Fins ara encara veiem que es paga molt poc per algunes varietats i això ha de canviar perquè a la llarga acaba sent una situació insostenible per la pagesia i els viticultors”, dirà Sebastià.

Precisament en relació a la collita del raïm, la major part dels cellers ja estan contant les hores per començar la campanya de verema 2021. “Esperem tenir una bona anyada, de moment tot sembla indicar-ho”, conclourà.

Podeu recuperar la llista dels millors vins de la Conca de Barberà d’enguany seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa