VadeVi
Coster del Sió fa 10 anys amb una gran festa
  • CA

Costers del Sió ha celebrat el seu desè aniversari amb una festa a la que hi han assistit més de 600 persones entre les quals destaca la consellera d’agricultura Meritxell Serret.

Durant la celebració es va fer a la Finca Flix de Balaguer, es va aprofitar per presentar el nou vi del celler, el Finca Siós, vi de trull 2014 i es va projectar un audiovisual sobre els 10 anys del celler.

María Buixó i els seus dos fills, José María i Juan Porcioles han estat els amfitrions. Juan Porcioles, ha volgut destacar “l’emoció que sento en pensar amb el meu pare Juan que va fundar el celler fa 10 anys i ara estaria molt orgullós de veure com s’ha consolidat el seu projecte”.

Per la seva part, José María Porcioles, destaca “la cura que procurem tenir de la finca i el seu equilibri natural amb vinya i oliveres amb les quals fem vi i oli, però, també cereal i farratge per alimentar les ramaderies que criem de vedells i porcs. Així com el manteniment del coto intensiu de perdiu, tot un complement des del punt de vista enoturístic”.

El celler

Costers del Sió, de la DO Costers del Segre-subzona Artesa-, commemora el seu primer decenni d’existència, període en què ha obtingut més de 45 premis i reconeixements.

En aquest temps més de 350.000 ampolles de vins i escumosos han sortit de la Finca Flix situada a la Ribera del Sió en el terme de Balaguer, entre les poblacions de La sentiu i Montgai.

El projecte, iniciat per la família Porcioles Buixó amb l’objectiu de produir vins d’alta qualitat, ha volgut sempre aconseguir el millor de cada vi i, per aquest motiu, compta amb unes instal·lacions amb alta tecnologia, que permeten treballar cada varietat de raïm de manera individualitzada.

La finca té una extensió de 700 ha, de les quals 80 estan destinades al cultiu de la vinya, i acull el celler i també té activitat agrícola, amb el cultiu de cereals i oliveres.

També hi ha activitat de ramaderia ovina i bovina i un vedat de caça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa