Pura Vida 2014

Celler Underground

Preu aproximat: 9€

DO Costers del Segre

Web: cellersunderground.com/cat/

Pura Vida naix de la unió de dos enòlegs (Richard Sanz i Joan Soler) que busquen fondre les seves perspectives personals i orígens geogràfics i professionals diferents amb l’objectiu de crear un vi a quatre mans.

Aquest cupatge humà fet a Costers del Segre s’enriqueix gràcies a la fusió de les dues varietats vitícoles que s’utilitzen en la seva elaboració, també distants geogràficament: la macabeu, autòctona de terres mediterrànies i la chardonnay, varietat septentrional típica i originària de la Borgonya, però estesa arreu del món.

Pel que fa a l’anàlisi visual del vi, se’ns presenta amb un groc pàl·lid brillant i certs reflexes verdosos.

En nas, es mostra inicialment neutre i tancat, però en oxigenar una mica la copa, en sorprèn amb notes de préssec blanc, suc de llimona i certs tocs d’ordi torrat o fenc. Quan el vi assoleix els 10-11ºC, s’obre la seva complexitat aromàtica oferint records de resina i de fonoll de marge.

L’entrada en boca és suau, linial i la seva frescor i vivesa fa d’aquest vi una òptima elecció per vi a copes en ambients càlids estiuencs, que ens regala sensacions fresquívoles i agradables al paladar.

La macabeu mostra la seva suavitat i finor, amb subtil fragància de garriga, maridant en perfecta harmonia amb la personalitat del chardonnay que hi incorpora untuositat, bona acidesa i records de fruita blanca.

Pura Vida és una dita popular a Costa Rica que apel·la a l’optimisme. I és una expressió que ens encaixa perfectament amb l’anyada d’aquest 2014 que avui estem tastant i recomanant. I és que el 2014 fou un any d’estiu fresc, on el cep va gaudir de bona humitat al sòl, les temperatures moderades van respectar els aromes i acidesa dels raïms, conferint finalment uns mostos amb riquesa àcida i vivesa suficient per donar llarga vida als vins blancs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa