VadeVi
El Vívid recupera la presencialitat i porta activitats fora de l’Empordà
  • CA

El festival enogastronòmic de Girona, el Vívid, recupera la presencialitat en el 100% de les activitats i organitza accions fora del territori amb l’objectiu de difondre els vins de la DO Empordà més enllà de la regió vitivinícola.

Enguany s’organitzaran fins a 68 activitats previstes durant cinc cap de setmanes entre l’1 d’abril i l’1 de maig. El vicepresident segon del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Jordi Masquef, ha detallat que les activitats programades s’intenten adaptar a l’agenda de desenvolupament sostenible i per això es consumiran productes de proximitat i s’utilitzarà energia verda.

Així ho ha compartit en el marc de la presentació d’aquesta vuitena edició, on compartia escenari amb el vicepresident del Patronat, Jaume Dulsat, i el president de la DO Empordà, Xavier Albertí. Dulsat ha celebrat “deixar enrere els actes híbrids i a distància” perquè “el turisme i l’enogastronomia és i ha de ser presencial”. Tot i així, malgrat han insistit que es mantindran algunes restriccions sanitàries, asseguren que el model de festival que projecten ja donen molta seguretat, perquè la majoria d’activitats son de petit o mitjà format i a l’aire lliure.

Entre les activitats destacades, aquest 2022 es fomentaran més els esmorzars de forquilla entre vinyes, arribant als 14 àpats en diferents punts; i els tastos en entorns singulars es traslladaran al monestir de Sant Pere de Rodes, al de Sant Quirze de Colera (Alt Empordà) i al de Santa Maria del Mar de Calonge (Baix Empordà).

El president del consell regulador de la DO, Xavier Albertí, ha destacat que un dels tastos es farà en el castell de Quermançó (Alt Empordà). Aquest castell, situat a Vilajuïga, és un entorn “màgic” envoltat per una llegenda en què la comtessa es va obsessionar per menjar el moll de l’os i això va comportar la ruïna de la família. També en aquest castell Salvador Dalí volia fer-hi un orgue amb el vent de la tramuntana que cada vegada que bufés, sonessin uns tubs amb diferents notes. Aquest any, els tastos en entorns singulars també es traslladaran fins a la Pedrera de Barcelona, on 50 persones podran degustar els vins de la DO Empordà.

Entoturisme actiu

El festival Vívid també planteja activitats d’enoturisme actiu, com ara un passeig pels arrossars de Pals (Baix Empordà) que finalitza amb una visita al celler de Mas Geli on els participants podran tastar plats fets amb arròs i vi de l’Empordà. A més, també es farà un tast maridat al Centre de Reproducció de Tortugues de Garriguella (Alt Empordà) o una marxa popular entre vinyes a Espolla i Sant Climent Sescebes.

A Cantallops (Alt Empordà), el celler Vinya dels Aspres planteja un activitat denominada ViViVi. En ella, els participants podran degustar el vi mentre escolten un concert de violí i violoncel. Al llarg del festival també hi haurà espectacles de danses contemporànies amb tastos de vins o concerts de jazz amb una arrossada.

La vuitena edició del Vívid arriba després d’una bona participació en edicions anteriors. Jaume Dulsat ha recordat que al llarg de les set edicions del Vívid, el festival ha tingut un 90% d’ocupació de mitjana i uns 2.000 participants cada any. La gran majoria d’ells, provenen de les terres de Girona (66%), mentre que el 34% venen de Barcelona. El nivell de satisfacció dels assistents, diuen, és d’un 95%. Les entrades ja estan a la venda a través de la pàgina web del festival.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa