VadeVi
La poma de Girona se suma als sopars maridats de la DO Empordà
  • CA
Sopars Maridats de la DO Empordà

!--akiadsense-->

Aquest dilluns s’ha presentat al Pati Verd de l’Hotel Carlemany de Girona la 7a edició de la campanya gastronòmica ‘Sopars Maridats’. L’acte va comptar amb la presència dels representants dels col·lectius gastronòmics La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i de la DO Empordà.

La primera intervenció va ser la del president de la DO Empordà, Xavier Albertí, qui va agrair la tasca dels 23 cellers participants, i va assegurar que aquesta campanya gastronòmica “és una oportunitat per aprendre i gaudir d’un art tan complex com el de maridar”. Després del parlament de Xavier Albertí, el gerent de La Cuina del Vent, Carles Tubert va destacar la incorporació de noves propostes, i va remarcar que el principal objectiu del col·lectiu és “incrementar el sentiment de pertinença dels seus integrants”.

Finalment, el president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, va explicar que “abans de fer-se públics els menús, la gent ja demana taula”. En aquest sentit, Fajardo va admentre que és un plaer treballar al costat de La Cuina del Vent i de la DO Empordà. Un cop acabades les intervencions, els assistents van poder gaudir d’uns tastets elaborats pels dos col·lectius, amb la Poma de Girona com a gran protagonista.

Els sopars de la campanya seran els divendres del 8 de febrer al 31 de maig (excepte per Setmana Santa). En total 30 àpats confeccionats per parelles formades per un cuiner i un cellerer, que treballaran conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú.

Els àpats dels ‘Sopars Maridats’ es realitzaran als diferents restaurants de La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i sempre amb l’acompanyament dels vins dels cellers de la DO Empordà. Els preus dels sopars oscil·laran entre els 45 i els 65 euros (IVA inclòs), i les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.

Durant els ‘Sopars Maridats’ d’enguany, la Poma de Girona tindrà un gran protagonisme, i totes les elaboracions inclouran aquesta fruita tan típica de les comarques gironines. De fet, l’elecció de la Poma de Girona com a fil conductor de la campanya no és casual. L’aposta per la proximitat i la qualitat del producte han sigut raons de pes per incorporar-la dins la campanya gastronòmica. Enguany, els Olis de l’Empordà (DOP) també seran presents en els sopars maridats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa