Aquest cap de setmana se celebrarà la 36a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya i el 21è Tast de Formatges al Pati de Ca La Pruna de Pals. L’horari de la fira serà de 19.30 h a 23.00 h.

Durant els tres dies de la fira es podran degustar vins i caves de les diferents Denominacions d’Origen catalanes, amb la participació d’una setantena de cellers amb més de 100 referències diferents. Com cada any, destaca la presència de la DO Empordà, representada per un alt tant per cent de la totalitat dels cellers integrants.

Respecte la Denominació d’Origen forana convidada, enguany serà la DO Somontano, que participarà amb una desena de cellers.

Pel que fa al Tast de formatges, les quatres varietats catalanes que se serviran seran: Reserva Vall de Meranges (Formatgeria Vall de Meranges. Girul – La Baixa Cerdanya); El Cuirol (Formatgeria Casa Cuirols. La Nou de Berguedà – El Berguedà); Sant Ignasi (Formatgeria Reixagó. Olost – El Lluçanès); i Fermió (Formatgeria La Balda. Sant Martí de Llémena – El Gironès).

Els preus per adquirir les diferents degustacions es mantindran respecte els anys anteriors i seran de 8 euros pel tast de 4 vins o caves; 8 euros pel tast de formatges; i 12 pel combinat de 4 tasts de vins o caves + 4 formatges.

A més, els participants també obtindran una copa tastavins i un llibret informatiu on apareix tota la informació de la fira, les DO participants i una fitxa de tast on podran apuntar les seves notes.

L’organització

La Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre organitza des de l’any 1981 la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava.

Aquesta fira és la més antiga de Catalunya i va néixer amb l’objectiu d’explicar a turistes i visitants l’àmplia gamma i la magnífica qualitat dels vins catalans. Des d’aleshores, La Fira de Vins i Caves de Catalunya s’ha arrelat com un dels actes més concorreguts dels estius a la Costa Brava.

L’organització compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pals, l’INCAVI, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, el Patronat de Turisme Costa Brava – Girona i la Diputació de Girona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa