VadeVi
Acústic Blanc i L’Alleu Negre 2017 són els vins institucionals de la DO Montsant
  • CA
Els nous vins institucionals de la DO Montsant

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Montsant ja té els vins institucionals per a aquest 2019. Acústic Blanc 2017, d’Acústic Celler, i L’Alleu Negre 2017 del Celler Vendrell Rived han estat els vins escollits per representar la DO Montsant en actes promocionals i protocol·laris.

Els vins els han triat a cegues els membres del panell de tast de la DO Montsant en un tast organitzat per la denominació en col·laboració amb el Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC). Els criteris avaluables es van establir en una fitxa específica per a l’ocasió i el consens va ser gairebé absolut respecte als vins escollits.

Acústic Blanc, 2017 d’Acústic Celler és un cupatge amb predomini de garnatxa blanca en un 85%, garnatxa roja, macabeu i pansal. De vinyes velles d’entre 40 i 80 anys que creixen en terrenys pobres i pedregosos on conviuen l’argila, l’arena pedregosa i els còdols. Té tres mesps de fermentació en bótes noves de roure francès i 6 mesos més de criança en lies.

L’Alleu Negre 2017 del Celler Vendrell Rived és un cupatge de garnatxa i carinyena de vinyes ecològiques d’entre 50 i 80 anys de sòls calcaris i argilosos. Té una criança de 12 mesos en bóta de roure francès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa