VadeVi
Récord a la Fira del Vi de Falset amb 73 cellers participants

La Fira del Vi de Falset (Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) bat aquest any el seu rècord de participació en comptar amb la inscripció prèvia de 73 cellers en total: 44 de la DOQ Priorat i 29 de la DO Montsant. D’aquests 73 cellers, són més de cinquanta els que tindran estand a Falset (el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig), mentre que la resta participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen.

Tot i que el gruix d’actes de la Fira del Vi no se celebrarà fins al cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig, aquesta setmana ja comença a bullir el programa d’activitats tant a Falset com d’altres poblacions de la comarca. Així, entre d’altres, aquesta setmana ja hi ha activitats com ara: els sopars i tast del Celler de l’Àspic, un taller de pintura mural que tindrà el vi i la vinya com a element central i la prestigiosa Nit de les Mines de Bellmunt del Priorat, dissabte 23 d’abril.

Al llarg de la setmana vinent, les activitats s’intensificaran i, a banda dels actes a Falset, hi ha previstos tastos a Porrera Tast de carinyenes, Capçanes, Nit de les garntaxes, Gratallops, Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops, Poboleda, Vins i música, Masroig, Trobada de food trucks, Marçà, Vi de nit, Torroja, Tast de Cal Compte i Siurana, Tast orgànic soirée.

Pel que fa als actes centrals de Falset, el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig, aquest any, com a novetat, la Fira habilita un seguit d’espais on s’hi han organitzat tastos continuats pensats per als “wine lovers”, és a dir, aquells apassionats amateurs interessats en la cultura del vi. Des d’aquest punt de vista, s’han previst tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i que també estan oberts als cellers particulars i a les cooperatives. Els espais escollits són una carpa “wine lover” enmig de l’espai firal, la sala de tast del Parc Tecnològic del Vi (Vitec) i la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat. Els tastos s’han dissenyat amb la idea de millorar el coneixement i convidar a l’aprenentatge del món del vi i dels terrers i les diferències entre Montsant i Priorat.

Altres novetats que s’han previst per a la Fira de carrer són una zona de restauració i oci, un complet programa d’activitats lúdiques i culturals al poble i un servei de ludoteca per als més petits.

En paraules de Jaume Domènech, alcalde de Falset, “al llarg d’aquests 21 anys, la Fira ha aconseguit convertir-se en la Festa Major de la comarca del Priorat, com una espècie de celebració de primer ordre per als amants del món del vi que se senten atrets per una terra que els últims vint anys ha aconseguit convertir-se en una referència enològica internacional”. Domènech opina, però, que alhora “la Fira del Vi del Falset és l’espai ideal per descobrir vins, conèixer nous cellers i estar al dia de tot allò que es cou a la comarca del Priorat, tant pel que fa a la DOQ Priorat com a la DO Montsant”.

D’altra banda, La Fira del Vi encara té obert el període d’acreditacions per al Tast de Professionals, que tindrà lloc el proper dilluns 2 de maig a Falset (10 a 17h) i que reunirà, un any més, cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant amb sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa especialitzada. Els professionals que vulguin assistir al tast, poden sol·licitar ja la seva acreditació al correu tastprofessionals@gmail.com, indicant el seu nom, empresa a la qual pertanyen i càrrec.

El Tast de Professional de la 21a Fira del Vi, que comptarà amb la participació dels 73 cellers participants (44 de la DOQ Priorat i 29 de Montsant), presenta algunes novetats. La primera és l’orientació del tast cap a una fira de negoci, amb l’objectiu que esdevingui un veritable encontre per tancar acords comercials. En aquest sentit, els cellers podran presentar en aquesta edició tota la gamma de vins que tenen al mercat. A més, els professionals acreditats disposaran d’un llibre de tast en el qual hi apareixeran totes les referències dels cellers participants, referències que inclouran aspectes sobre l’elaboració del vi i també informacions de caràcter comercial, com la franja de preu en què es troba.

El fet d’augmentar el nombre de mostres que s’hi podran tastar ha fet que el Tast de Professionals augmenti la durada i es perllongui fins a les 5 de la tarda. En aquest sentit, i com ja s’havia fet en altres ocasions, hi haurà servei de restauració.

Per últim, la darrera de les novetats d’aquesta edició és que el Tast de Professionals es farà al mateix espai en el qual té lloc la fira de carrer. D’aquesta manera, es podrà donar cabuda a més professionals, alhora que l’espai estarà menys congestionat, solucionant així una problemàtica que s’havia donat en les darreres edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa