VadeVi
Vins del Silenci incorpora ‘l’Aniceto’ a la seva col·lecció de vins d’homenatge
  • CA

Vins del Silenci de l’Agrícola d’Ulldemolins incorpora l’Aniceto, el segon vi homenatge de la col·lecció el Llegat, basada en petites produccions que volen mostrar les característiques distintives d’algunes de les vinyes del territori Montsant. A través d’aquest projecte volen també posar en relleu a persones que han fet possible, amb la seva feina, el projecte de la cooperativa.

L’Aniceto homenatja una vinya única de la localitat que rep el nom de l’home que la va plantar fa més d’un segle. Una terra de ceps de garnatxa negra vells, plantats en un sòl molt especial i en què s’ha treballat durant tres generacions, amb la cura i la saviesa que només pot tenir qui s’estima la feina i l’indret on la fa.

És per això que aquest és un vi únic i que vol representar, amb tot l’orgull, el poble que representa i la família que ha mantingut la vinya tal com era al principi, fent tota la feina manualment, conduint el cep a poca alçada de terra, amb tres o quatre braços oberts perquè s’airegi bé… També s’aprofita al màxim la insolació, alhora que es protegeix el raïm i s’ajuda a la planta a no patir tant estrès hídric.

Ulldemolins

Aquest vi té una criança de nou mesos en botes de roure i, aquest 2021, se n’ha envasat l’anyada de 2019, que va ser la primera. El terrer, segons els elaboradors, li dóna aromes fresques de fruites el bosc, herbes aromàtiques i balsàmics, amb notes dolces de mel, clau i avellanes, fruit d’un entorn amb predomini de guix que la diferència del sílex, la licorella o la calcària d’altres zones d’Ulldemolins. L’etiqueta vol mostrar la saviesa i experiència de qui ha deixat un llegat que ha permès a l’Agrícola iniciar aquesta col·lecció de vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa