“Prepareu-vos per a gaudir d’unes propostes molt interessants: tapes curioses, espectaculars i alguns maridatges potser arriscats, però molt encertats amb els nostres vins”, explicava a tall de presentació Anna Casabona, sommelier del Celler de Capçanes.

Estàvem al Restaurant Rincón de Diego de Cambrils, un dels restaurants amb estrella Michelin de la costa tarragonina, juntament amb Can Bosch, també del mateix municipi. Els seus xefs, al costat del també estrellat Fran López, de Villa Retiro (Xerta), també hi eren per a mostrar les tapes creades per acompanyar els vins del Celler durant la seva particular festa del vi, la Nit de les Garnatxes.

Una Nit de les Garnatxes, enguany, un pèl més especial -si cap- perquè celebren la 10a edició d’una festa que ja de normal reuneix a un miler de persones al celler i durant la qual es fa la posada de llarg dels nous vins elaborats amb aquesta varietat procedents de quatre terrers diferents de Capçanes.

La presentació de les noves anyades es fa a partir de maridatges creats especialment per a l’ocasió. Així és que des del Celler es van posar en contacte amb alguns xefs de renom per a demanar-los que tastessin el producte i deixessin anar la imaginació a l’hora de crear el plat que millor hi encaixés. El resultat és una combinació de sabors i textures que tot seguit expliquem.

D’una banda, hi ha la Garnatxa Panal, un vi “afruitat i golós”, segons Casabona, que des del Rincón de Can Diego han combinat amb un “Cruixent de formatge de cabra, ceba caramel·litzada, pernil ibèric i magrana”.

La Garnatxa Calissa, “la més delicada i potser femenina”, s’atrevia Casabona, ha trobat la seva parella en un “Tonyina roja amb soja, sèsam i puré de celeri”, elaborat per l’equip de Villa Retiro.

La tercera varietat, “la que que més recorda el carácter del Priorat” com avançava la sommelier, és la Garnatxa Licorella. “Una garnatxa amb múscul” que presenten amb el maridatge “més sorprenent” –segons Casabona: “Venint de Cambrils, alguna cosa havia de sortir amb peix”, deia el xef de Can Bosch; i així és que s’han atrevit amb una “Brandada de bacallà, all negre, anguila fumada i mostassa feta a casa”.

Quedava la Garnatxa Argila, “la més rúsica i salvatge”, que ha trobat la seva parella ideal en una “Cua de bou a baixa temperatura amb parmentier de patata i mostassa antiga” elaborada pels xertins de Villa Retiro. “Com el vi, aquest plat et permet descobrir nous gustos en cada cullerada”, deia Anna Casabona.

Els qui sempre guarden un raconet per les postres, també tindran el seu premi amb un rajolí del Pansal del Calàs 2012 que Can Bosch acompanyarà amb unes “Textures d’avellana i xocolata”.

Les postres, elaborades amb avellana i xocolata

“>

La 10a Nit de les Garnatxes tindrà lloc el divendres 29 d’abril al Celler de Capçanes a partir de les 23h de la nit. Els que no hi han anat mai, no tindran problema en trobar el celler, perquè també com a novetat d’enguany, un mapping omplirà de llums, colors i música la seva façana, tot explicant la història de la cooperativa i dels seus vins.

I com a complement a tota aquesta oferta, si cal, hi haurà els vins d’alguns cellers de la Terra Alta, que és la zona productora convidada en aquesta edició. Hi seran els cellers Altavins Viticultors, Celler Batea, LaFou Celler, Sant Josep Vins, Celler Frisach, Celler Coma d’en Bonet, Edetària i Celler Xavier Clua.

La data: divendres 29 d’abril. L’hora: a partir de les 23:00h. El lloc: el Celler de Capçanes. Les entrades només es poden aconseguir per anticipat a un preu de 28 euros a través del telèfon 977 178 319 o del correu electrònic [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa