VadeVi
Indigena Negre 2013: El Penedès amb ulls de garnatxa
  • CA

Indigena Negre 2013

Celler Parés Baltà

Preu aproximat: 10 €

DO Penedès

Web: www.paresbalta.com

Parés Baltà ha impulsat la recuperació de la varietat garnatxa, més implantada al Penedès en època prefil·loxèrica. Cultivada a 600 metres d’alçada a la Finca Les Torres, a Pontons, aquesta garnatxa brilla intensament a la copa amb un color cirera roja.

Indigena Negre 2013 presumeix d’una franquesa olfactiva molt neta, notes de maduixetes de bosc i gerds, combinada amb sensacions balsàmiques de mentol i eucaliptus, tot endolcit amb tocs de vainilla.

Sorprenen al paladar algunes pirazines i tanins poc madurs que corroboren la frescor de l’alçada de la vinya i potser de l’anyada. Aquest Indigena és molt vivaç en nas i en boca, i un vi que evoca joventut; característiques que li auguren encara uns quants mesos òptims en botella.

Parés Baltà cultiva en ecològic i biodinàmica a la vinya. Els vins es certifiquen pel Consell Català CCPAE, i llegim a l’etiqueta que és apte per a vegans. S’agraeix el compromís que tenen detallant tota aquesta informació per al consumidor.

L’Indigena posa en escena a la garnatxa al Penedès, lluint la frescor i la melositat d’aquesta varietat adaptada a terrers del Mediterrani. Aquest negre del 2013 ens permet fer una ullada al Penedès amb ulls de garnatxa.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa