VadeVi
Llopart: «Calien uns premis com els Vinari per potenciar els vins catalans»

Pere Llopart i Llopart, enòleg de Caves Llopart (foto, Jordi Play), defensa amb orgull el premi Vinari d’Or al Millor Blanc Jove aconseguit pel Llopart Vitis 2012, un cupatge de xarel·lo (60%), subirat parent (30%) i muscat (10%) extret de les vinyes de l’Heretat Can Llopart a Subirats (Alt Penedès) que també va aconseguir, en el marc de la primera edició dels Premis Vinari, dos guardons més, el Vinari d’Or Especial a la DO Penedès i el Vinari Especial a la Producció Ecològica al Millor Blanc Jove. Tres premis que es complementen amb el Vinari de Bronze a Escumosos de Gran Reserva Premium pel Llopart ExVite 2005 i el Vinari de Bronze a Escumosos Rosats pel Llopart Microcosmos, als qual cal afegir el Premi Monvínic a la Trajectòria que va ser atorgat al seu pare, Pere Llopart i Vilarós.

-Quines característiques destaca del Vitis?

-És un vi elaborat cent per cent a la nostra finca, i això vol dir que controlem tot el procés des de l’inici fins al final. A més fem conreu ecològic a tota la finca, que està a una alçada de 400 metres a la zona dels Cassots de Subirats. És important el fet que som autosuficients en matèria primera.

-I quina producció en fan?

-Unes 7.000 ampolles. És una producció petita, perquè és un producte molt mimat, fet amb el millor que tenim a la finca.

-Com es rep un premi al millor vi amb un celler com Llopart, on l’especialitat és el cava?

-Se’ns ha reconegut sobretot el vi, però pensa que vam rebre sis premis diferents, inclòs el del pare. A més, a nosaltres se’ns coneix com a empresa cavista i els nostres caves són molt reconeguts, però ara els vins es van coneixent, els estem potenciant molt, perquè tot i que la base de Llopart continua sent el cava, ja fa anys que elaborem vins tranquils.

-Han tingut retorn dels seus èxits als Premis Vinari?

-Si, hi ha hagut molt d’interès i les comandes han millorat. S’ha fet bona difusió i la gent ho ha rebut amb molt d’interès. Ens ve gent preguntant expressament per això.

-Com valora els premis?

-Felicitant a la organització i a tots els col·laboradors. Calien uns premis d’aquest tipus per potenciar els vins catalans.

-El sector ho necessitava?

-Sí. Ho demostra l’interès que hi va haver i les mostres que es van presentar també reflecteixen aquesta necessitat.

-Per acabar, com anirà la nova anyada?

-Molt bé. La verema ha sigut boníssima, sobretot pels caves. Tot i que la producció ha estat moderada, la qualitat és molt bona, tant de bo totes les veremes fossin com aquesta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa