VadeVi
Quatre cellers més se sumen a La Nit dels Xarel·los
  • CA
Presentació de la Nit dels Carel·los al restaurant El Gat Blau de Vilafranca del Penedès

!--akiadsense-->

La Nit dels Xarel·los, organitzada pel restaurant El Gat Blau i patrocinada per la DO Penedès, arriba a la seva 10a edició carregada de novetats. Enguany, s’aposta per un tiquet que servirà com un forfait per al tast de vins, és a dir, els assistents podran tastar tots els monovarietals que s’hi serveixin. El claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, serà el marc ique acollirà el 16 de juny La Nit dels Xarel·los. Un esdeveniment que comptarà amb la presència de 15 cellers de la DO Penedès – 4 més que el darrer any-, i que donaran a degustar més de 30 referències de xarel·lo. A més, després de la gran acollida que els Castellers de Vilafranca van tenir en la seva primera participació a la última edició de La Nit dels Xarel·los, la colla tornarà a actuar amb l’objectiu d’aixecar un castell de nou.

El xarel·lo com a varietat emblema del Penedès

Segons l’organitzadora de La Nit dels Xarel·los i propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, l’objectiu que la va empènyer a organitzar un esdeveniment d’aquest tipus va ser “fomentar el xarel·lo”. Després de 10 anys, Guasch defineix la iniciativa com un gran èxit, ja que “elaboradors i consumidors han portat a aquesta varietat a un alt nivell de qualitat i reconeixement”. Fruit d’aquest esforç col·lectiu ha estat l’increment de cellers participants any rere any, i la consolidació de La Nit dels Xarel·los, com un esdeveniment de referència dins del panorama vitivinícola. “En els inicis era difícil trobar referències de monovarietals de Xarel·lo. Ara tenim un gran ventall i el que ens és dificultós és encabir a tots els cellers que poden participar”, ha explicat Guasch.

La 10a edició de La Nit dels Xarel·los comptarà amb la participació de 15 cellers –Sumarroca, Jean Leon, Oriol Rossell, Nadal, Jané Ventura, Valldolina, Albet i Noya, Can Descregut, Esteve Gibert, Pinord, Viladellops, Parés Baltà, Ca N’Estella–, que presentaran 31 referències elaborades amb aquesta varietat. En aquest sentit, Guasch ha ressaltat el tipus d’assistent a La Nit dels Xarel·los: “És un tipus de públic que no només va a consumir vi, sinó que a saber què està consumint”.

Forfait vinícola maridat amb una proposta gastronòmica de nivell

Una de les novetats de la 10a Nit dels Xarel·los és el forfait. Tots els assistents adquiriran per un preu de 15€ un tiquet amb els que se’ls hi donarà un braçalet que els permetrà degustar tots els vins del showroom. D’aquesta manera s’elimina el concepte dels tiquets de tastos. L’entrada també inclou tres consumicions de gastronomia. Enguany s’oferiran propostes gastronòmiques elaborades pel restaurant El Gat Blau per a fomentar La Cuina del Vi. A més també s’hi podran degustar els formatges de Xerigots, ostres fresques del Delta de l’Ebre i postres gràcies a la col·laboració de Casanella Xocolaters que han creat unes crackanies de Xarel·lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa