Torre del Veguer ha adquirit noves finques que sumen 8 hectàrees al Massís de Garraf, i ha incrementat les plantacions en una de les vinyes més emblemàtiques d’aquesta propietat familiar al voltant del seu celler de Sant Pere de Ribes. Aquesta última vinya, que té una extensió d’una hectàrea, és la situada més a prop del mar, i s’ha mantingut durant tot un any en guaret. S’ha plantat l’autòctona malvasia de Sitges, una varietat en plena emergència de la qual Torre del Veguer ha estat pionera pel que fa a la seva recuperació.

En total, Torre del Veguer actualment 25 hectàrees. A les últimes finques adquirides al Garraf, que compten amb marges de pedra seca i la coneguda com a cova de Pastor, es mantindrà la producció d’oliveres de la varietat picual amb l’objectiu de produir un oli verge extra ecològic de primera qualitat. Es mantenen prop d’un centenar d’oliveres plantades fa mig segle, que han estat recuperades i coronades. L’explotació es completarà el 2022 amb fins a mig miler d’oliveres. Aquesta mateixa setmana s’han plantat 175 oliveres de la varietat arbequina, i per al proper any s’ha previst plantar 275 exemplars més. Es tracta de la zona coneguda com El Corral del Boticari, al terme municipal de Vilanova i la Geltrú.

El celler, amb vins emparats en les subzones Massís i Marina de Garraf, de la DO Penedès, treballa exclusivament amb vinyes pròpies seguint l’agricultura ecològica i veremant manualment els raïms. A més dels vins emparats per la DO Penedès, Torre del Veguer compta amb un pioner projecte vitivinícola a la Cerdanya, a Bolvir, fruit de la seva preocupació pels efectes de l’emergència climàtica. Aquest projecte iniciat ara fa una dècada va començar amb la plantació d’una hectàrea experimental al Pla de Remei. Actualment, el projecte creix amb noves plantacions a Els Platers, una solana amb orientació sud-oest, mirant al Cadí. En aquesta segona vinya es completarà la plantació de 5,5 hectàrees en els propers anys. I des del 2019 Torre del Veguer també ha invertit a la Conca de Barberà. Va adquirir 10 hectàrees de finques molt especials al terme municipal de Vimbodí i Poblet, el conjunt conegut com Pla d’en Cucut. Aquestes finques, centrades especialment en la varietat Garnatxa, formaven part històricament del Castell de Riudabella, del segle XII.

Nou comentari

Comparteix