VadeVi
Última ruta «Vilafranca i l’esperit del vi» de l’any
  • CA

El pati de damajoanes de Cellers Torres, punt final de la ruta teatralitzada. Foto: VINSEUM

La ruta urbana Vilafranca i l’esperit del vi arriba a la seva darrera cita de l’any, el proper diumenge 14 de desembre. Aquesta activitat lúdica, s’inicia al VINSEUM i recorre els centres de la ciutat relacionats amb la història vinícola com el Centre Agrícola, les Caves Mascaró, el magatzem Mory-Alegret i els Cellers Torres. Al llarg del passeig es van combinant les explicacions més històriques i de context per part d’un guia especialitzat amb les intervencions complementàries d’un actor que recrea diferents personatges documentats: un rabassaire, un treballador d’un celler del s. XIX, el que fou director i impulsor de l’Estació Enològica de Vilafranca durant molts anys, en Cristòfor Mestre, i l’empresari suís Jean Mory que es va establir a Vilafranca a principis de s.XX.

L’itinerari també inclou el passi d’un audiovisual (de 10 minuts) farcit d’imatges d’època del fons fotogràfic de VINSEUM que prepara als participants per a viatjar en el temps i començar a resseguir la història i les traces arquitectòniques de la indústria vitivinícola de Vilafranca. I s’acaba amb un tast de vins als Cellers Torres

Aquesta ruta està pensada per ser gaudida tant pel públic familiar com pel més coneixedor de la història de Vilafranca i/o del vi i té una durada de 2 hores. Té un cost de 12€ (11€ per amics del VINSEUM i gratuïta fins a 12 anys) i cal fer la reserva prèvia al telèfon 93 890 05 82.

El VINSEUM pretèn continuar realitzant aquesta ruta en la programació de les seves activitats per a 2015.

Quatre personatges teatrals, guies del panorama històric i vinícola Vilafranquí:

A la ruta, passejant pel nucli històric i amb la companyia de 4 personatges recreats per l’ocasió, es transmeten detalls importants sobre l’urbanisme de Vilafranca, la seva expansió fins el 1870, i la influència que va provocar en aquells moments a la vila l’aparició d’una burgesia lligada a grans finques agrícoles.

Al Centre Agrícola, un espai emblemàtic de la història vitivinícola de la ciutat, seu de rics terratinents del Penedès, es comentaran les tensions que existien entre propietaris i rabassaires els quals van donar peu als Fets del 6 d’Octubre de 1934.

A Caves Mascaró veurem l’impacte del cava en el sector vitivinícola de la ciutat.

Seguint la passejada, quan s’arriba a l’estació de tren, s’explica quina importància va tenir el ferrocarril en el negoci del vi; i un cop al carrer del Sol i entrant al magatzem Mory-Alegret, un celler que fou propietat del suís Jean Mory i que posteriorment, es va traspassar a la família Alegret Segura que el mantingué en funcionament fins els anys 90.

S’acabarà la ruta a la nau Alfons XIII i al pati de les garrafes dels Cellers Torres on es coneixerà els inicis d’una empresa familiar que ha sabut arribar arreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa