El 3.9 d’Abadal serà el nou vi de finca que reconeixerà l’Incavi

Segons ha pogut saber VADEVI.cat aquest vi serà la nova incorporació a l’elit dels vins catalans

Els tràmits no s’han acabat encara però fonts de l’INCAVI han assegurat a VADEVI.cat que el 3.9 d’Abadal serà el nou vi de finca que es reconeixerà.

Serà la primera de les tres incorporacions que ja es van anunciar el passat mes de maig.

3.9 és un vi negre elaborat amb cabernet sauvignon i sirà de terrasses d’una sola parcel·la que porta per nom precisament 3.9.

El vi de finca és una qualificació que atorga l’INCAVI i que vol distingir el vi que s’ha produït en un entorn determinat, d’una extensió inferior a la d’un terme municipal, amb característiques pròpies, el nom del qual està notòriament lligat a les vinyes de les quals s’obtenen vins amb característiques qualitatives espacials, i que ha de comptar amb l’informe previ del consell regulador corresponent.

D’aquesta manera el 3.9 d’afegeix a l’elit dels vins catalans amb Clos Mogador, Mas de la Rosa de Vall Llach (Gran Vinari d’Or 2016), Teixar de Vinyes Domènech, Arnau Oller d’Heretat Oller del Mas i Jean Leon.

Nou comentari