VadeVi
La Fira VIBA es prepara per la segona edició
  • CA
Els principals responsables d el'organització de la fira ViBa brindant en el moment de la presentació
Els principals responsables d el’organització de la fira ViBa brindant en el moment de la presentació

!–akiadsense–>

De 7 al 9 de juny Manresa acollirà la segona edició de la Fira Viba del Vi de Bages, amb la voluntat que sigui una mostra de caràcter popular.

Els tastos de vins, la gastronomia i l’art seran els ingredients centrals per esdevenir una festa per a la ciutadania. Després de l’èxit de participació i la bona acollida de la primera edició, el programa d’enguany dona continuïtat a la Fira de vins de la DO Pla de Bages i potencia la mostra gastronòmica. Inclou una nova edició de la Nit de Picapolls, el Vi_suals 19, una jornada per a professionals i una ruta guiada per les tines de la Vall del Flequer, entre d’altres activitats.

La fira VIBA l’organitzen BagesImpuls! i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i vol posar en valor la història i el llegat vitinícola de la denominació d’origen i el potencial dels seus vins.

Plaça Sant Domènec, centre neuràlgic de la Fira ViBa

La plaça Sant Domènec serà, els dies 8 i 9 de juny, l’epicentre de la Fira ViBa. Acollirà la Fira de vins de la DO Pla de Bages i la Mostra gastronòmica, que en aquesta edició guanya pes. També serà escenari de diferents actuacions musicals, així com d’activitats adreçades sobretot a un públic familiar.

Es podran tastar vins dels quinze cellers de la DO Pla de Bages, que oferiran tastos dels seus productes. En total, s’hi podran trobar més de 50 referències de vins blancs, negres i rosats que donaran una idea de l’àmplia gamma i qualitat dels vins bagencs.

A més, tant dissabte com diumenge hi haurà tastos específics conduïts per experts enòlegs. El primer, dissabte a les 12.45 hores, serà un tast de vins blancs de varietats tradicionals, que anirà a càrrec de Miquel Palau, enòleg i vocal tècnic de la DO Pla de Bages. El mateix dissabte a les 19.30 hores hi haurà un tast de vins negres de varietats tradicionals que conduirà Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages. Ja diumenge, a les 12.30 hores, Josep Pelegrín, sommelier i coordinador del curs de sommelier a l’Escola d’Hoteleria Joviat, oferirà un tast de vins de varietats internacionals.

La Fira ViBa potencia enguany el vessant gastronòmic amb una mostra culinària que comptarà amb una oferta més àmplia i variada de plats i que anirà a càrrec dels Fogons Gastronòmics del Bages, un col·lectiu de cuiners professionals de la comarca que té l’objectiu de promocionar la gastronomia i posar en valor els productes del territori. Alguns dels plats que podran degustar els visitants són una Burguer de ral, Terrina conill i cep, Caneló de carbassó amb brandada o una Tartaleta de xocolata.

Ruta de les tines a peu de vinya amb tast de vins

Diumenge dia 9 de juny al matí es farà una ruta guiada de 6 quilòmetres per les tines de la Vall del Flequer, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, per conèixer aquest patrimoni únic, amb un tast de vins de la DO Pla de Bages i productes del programa Parc a Taula.

La sortida serà a les 9.30 hores des de la plaça Infants en autobús. La durada prevista de l’activitat és de 3 hores. Per participar a l’activitat cal fer reserva prèvia a www.firaviba.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa