VadeVi
Casa Mariol puja un esgraó i presenta dos nous vins de garnatxa blanca i garnatxa negra
  • CA
La primera de les 'Presentacions de Nadal' de Casa Mariol s'ha fet aquest dilluns
La primera de les ‘Presentacions de Nadal’ de Casa Mariol s’ha fet aquest dilluns | M.R.F.

!--akiadsense-->

Casa Mariol fa aquests dies les presentacions de novetats de cara a la campanya de Nadal i aquest dilluns ha estat la primera. En format online, els responsables de Casa Mariol han ofert un tast virtual a distribuïdors, prescriptors i periodistes per explicar les noves anyades i també dos nous vins: la garnatxa blanca selecció i la garnatxa negra selecció.

Expliquen d’entrada que els diuen així perquè “amb molta cura hem seleccionat les vinyes, hem seleccionat els raïm un cop al celler i hem seleccionat les bótes” explica Josep Maria Vaquer, enòleg i gerent del celler. Al tast virtual, l’enòleg ha estat acompanyat en tot moment del sommelier Artur Galcerà. Josep Maria Vaquer assegura que no surt cap vi de Casa Mariol que no hi hagin donat el vist i plau els dos, “sempre hem d’estar d’acord, si no hi estem el vi no surt”.

Del vi blanc n’han fet 1.000 ampolles i del negre unes 1.500. Són per tant vins bastant exclusius però no per això “perden l’essència Casa Mariol”, explica Marta Vaquer, propietària i responsable del departament comercial. Tot i que l’ampolla enlloc de ser bordelesa com ens tenen acostumats és borgonya, l’estètica de les etiquetes manté la mateixa línia desenfadada, amb colors llampants i amb la descripció amb lletres ben grans etiqueta. Així de la garnatxa blanca diuen que és “vellutat, gustós i exquisit” i de la negra “cacau, cirera i genuí”.

Garnatxa Blanca Selecció i Garnatxa Negra Selecció són els nous vins de Casa Mariol
Garnatxa Blanca Selecció i Garnatxa Negra Selecció són els nous vins de Casa Mariol | M.R.F.

!--akiadsense-->

La Garnatxa Blanca Selecció s’ha elaborat amb vinyes de dues parcel·les. Una amb ceps de més de 80 anys i l’altra de prop de 50. I s’ha criat en bóta durant un any. Diu Josep Maria Vaquer “no volem tenir dos productes que s’assemblin molt i hem sortit al mercat amb una garnatxa que a nosaltres en agrada molt i que no sabem encara si a la gent li agradarà, hem sortit al ‘ruedo’”. Amb aquest vi proposen un maridatge de carn a la brasa, xai al forn, rissoto i amb sushi.

La Garnatxa Negra Selecció, l’altra novetat, té una producció una mica més gran però que no arriba a les 1.500 ampolles i està elaborada amb raïms de vinyes de 30 anys. Té un any de criança i els seus responsable asseguren que més enllà del típic maridatge amb carns, aquest és un vi que combina molt bé amb plats de llegums.

Sigui com sigui i tot i que els dos són vins una mica més estructurats dels que Casa Mariol ens té acostumats, el preu vol continuar sent popular. Marta Vaquer afirma que “sempre hem tingut una política de preus que fa que la gent pugui accedir a un bon vi a un preu just”.

En la mateixa presentació Casa Mariol ha obert ampolles de les noves anyades de la garnatxa blanca i negra jove i ha anunciat que ara tots els seus vins són ecològics i també vegans. La clarificació es fa amb preparats de pèsol o patata.

Aquests vins es poden trobar a supermercats i botigues especialitzades i també es poden comprar online tot i que de moment només a través dels seus distribuïdors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa