Aquest divendres 16 de setembre ha arrencat la XXXII edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a La Ràpita. Des d’avui i fins el proper 2 d’octubre, es podrà gaudir a la localitat dels menús que elaboren especialment per a l’ocasió els 11 restaurants que hi participen i, a més, maridar les seves propostes amb la garnatxa blanca de la Denominació d’Origen Terra Alta.
La festa coincideix amb la temporada de sega de l’arròs a la zona i se celebra durant els mesos de setembre i octubre a les principals poblacions marineres: Deltebre, Amposta, L’Ampolla i, és clar, La Ràpita.

Gran varietat de plats amb arròs
Entre els plats s’hi troben arrossos d’estil més mariner, com ara arròs a la brasa fumat de sipions de la punxa, arròs seixat amb gamba roja o arròs mariner amb llagostins, cloïsses, musclos i sípia, però també d’altres més de muntanya com un arròs de carpaccio de ceps i tòfona.
Les jornades gastronòmiques d’Amposta començaran la setmana vinent i s’allargaran del 23 de setembre al 23 d’octubre; la cita amb els establiments de l’Ampolla serà entre el 24 de setembre al 9 d’octubre i, a Deltebre, que ja estan en marxa, s’allargaran fins el diumenge 25 de setembre.
La unió d’un producte identitari i vins de proximitat
Aquestes jornades gastronòmiques tenen com a objectiu donar a conèixer a tothom la qualitat de la cuina de la zona i posar en valor un dels productes de proximitat més identitari del territori com és l’arròs, convidant a maridar-lo amb els vins de proximitat de la DO Terra Alta, considerada el celler de les Terres de l’Ebre.