VadeVi
La Terra Alta posa el vi a les Jornades de l’Arròs del Delta de l’Ebre
  • CA

Aquest divendres 16 de setembre ha arrencat la XXXII edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a La Ràpita. Des d’avui i fins el proper 2 d’octubre, es podrà gaudir a la localitat dels menús que elaboren especialment per a l’ocasió els 11 restaurants que hi participen i, a més, maridar les seves propostes amb la garnatxa blanca de la Denominació d’Origen Terra Alta.

La festa coincideix amb la temporada de sega de l’arròs a la zona i se celebra durant els mesos de setembre i octubre a les principals poblacions marineres: Deltebre, Amposta, L’Ampolla i, és clar, La Ràpita.

Les Jornades de l'Arròs de la Ràpita seran una oportunitat per tastar plats fets amb aquest producte i maridats amb la garnatxa blanca de la DO Terra Alta
Les Jornades de l’Arròs de la Ràpita seran una oportunitat per tastar plats fets amb aquest producte i maridats amb la garnatxa blanca de la DO Terra Alta | cartell

Gran varietat de plats amb arròs

Entre els plats s’hi troben arrossos d’estil més mariner, com ara arròs a la brasa fumat de sipions de la punxa, arròs seixat amb gamba roja o arròs mariner amb llagostins, cloïsses, musclos i sípia, però també d’altres més de muntanya com un arròs de carpaccio de ceps i tòfona.

Les jornades gastronòmiques d’Amposta començaran la setmana vinent i s’allargaran del 23 de setembre al 23 d’octubre; la cita amb els establiments de l’Ampolla serà entre el 24 de setembre al 9 d’octubre i, a Deltebre, que ja estan en marxa, s’allargaran fins el diumenge 25 de setembre.

La unió d’un producte identitari i vins de proximitat

Aquestes jornades gastronòmiques tenen com a objectiu donar a conèixer a tothom la qualitat de la cuina de la zona i posar en valor un dels productes de proximitat més identitari del territori com és l’arròs, convidant a maridar-lo amb els vins de proximitat de la DO Terra Alta, considerada el celler de les Terres de l’Ebre.  

Més notícies
L’arròs d’Amposta marida amb els vins de la DO Terra Alta
Comparteix
Les Jornades de l’Arròs d’aquest municipi de les Terres de l’Ebre fan còmplices a 10 restaurants amb la garnatxa blanca de la DO Terra Alta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa