VadeVi
Festa a la Terra Alta amb premi als millors vins de l’any

Nit de festa pels vins i la comarca de la Terra Alta, que ha estrenat aquest dijous 20 d’abril la celebració del 40è aniversari de la Denominació d’Origen. Comencen els actes d’una Primavera que ve carregada de propostes culturals i víniques que s’ha estrenat amb una vetllada a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre, en la qual hi ha hagut diverses sorpreses en molts formats diferents.

L’Església del Poble de Corbera d’Ebre ha acollit l’acte de celebració del 40è aniversari | Foto: E.V.

D’entrada, s’ha fet la presentació del llibre fotogràfic DO Terra Alta, Autèntic Paradís Rural (Ara Llibres) -amb fotografies de Rafa Pérez i textos de la periodista Anna Ferràs– a través d’un mapping projectat sobre la façana de l’Església del Poble Vell. A continuació, unes dues-centes persones s’han aplegat a un sopar de gala durant el qual s’han donat a conèixer els premis als millors vins del territori. El sopar ha anat a càrrec de Vicent Guimerà, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant L’Antic Molí.

Els vins guanyadors de l’any han estat els següents:

  • Millor Vi Blanc de Collita: ex aequo, Naturalis Mer 2022, de Celler Batea; i Mas d’en Pol 2022, de Celler Xavier Clua
  • Millor Vi Blanc Brisat: Herència Altés Trementinaire 2020, d’Herència Altés
  • Millor Vi Negre de Collita: Els Ceps de la Via Verda 2022, de Les Vinyes del Convent
  • Millor Vi de Licor: Gamberrillo GAB 2018, de Modernista Celler
  • Gran Vi Negre “Terra Alta”: ex aequo, L’Avi Arrufí 2019, de Celler Piñol; Propositum 2019, de Celler Arrelats; i Rialla Garnatxa Peluda 2019, de Celler Rialla
  • Gran Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca”: Sisquera Selecció 2021, de Cellers Tarroné


Durant la gala, conduïda per la periodista i escriptora Empar Moliner, també s’ha reconegut viticultors, restauradors i altres personalitats que contribueixen a promocionar i fer difusió del territori i dels seus vins, que s’han atorgat per primer cop coincidint precisament amb l’aniversari. Els guanyadors en aquestes categories especials han estat els següents:

  • Premi DO Terra Alta ‘Aposta pel Territori’: Miguel Torres, per la seva aposta per les vinyes de la Terra Alta, contribuint a la sostenibilitat de moltes explotacions
  • Premi DO Terra Alta ‘Restauració’: Salvador Miralles, de l’Hotel Miralles per tota una vida dedicada a la restauració de la Terra Alta i a la divulgació i promoció de la seva cultura gastronòmica i dels seus vins.
  • Premi DO Terra Alta ‘Comunicació’: Sarah Jane Evans, per la divulgació, amb rigor i coneixement, del territori i dels vins de la DO Terra Alta, més enllà de les nostres fronteres.
  • Premi DO Terra Alta ‘#fansDOTerraAlta’; Laura Fa, per compartir el gust pels vins de la DO Terra Alta de forma desinteressada amb la seva gran comunitat de seguidors i seguidores.
  • Premi DO Terra Alta ‘Vida entre Vinyes’: Josep Vicens, per tota una vida dedicada a cuidar del paisatge vitivinícola de la comarca.
  • Premi DO Terra Alta ‘Dona i Vi’: Josefina Piñol, per ser pionera entre les dones del territori liderant un projecte propi i defensant el potencial vitivinícola de la Terra Alta.
  • Premi DO Terra Alta ‘Futur’: Escola Agrària de Gandesa, pel seu compromís i gran tasca en la formació dels professionals del futur.
  • Premi DO Terra Alta ‘Criança’: Pere Rovira, Paco Fuster i Jaume Descàrrega, per la seva gran labor al capdavant de la DO Terra Alta.

La Primavera continua

La festa d’aquest dijous ha estat el punt de partida d’un seguit d’actes que s’aniran celebrant al llarg del cap de setmana i fins dilluns 24 d’abril. Divendres és el dia dels touroperadors, convidats per conèixer de primera mà el territori i poder-ne ser ambaixadors i promotors; i dissabte tindrà lloc una mostra de vins de diversos cellers terraltins a Batea, seguit de l’estrena del ‘Festival Cruïlla‘, que inundarà de música la comarca des del Camp de Futbol bateà. Els concerts veuran les actuacions d’Els Amics de les Arts i M-Clan, entre d’altres. Dilluns finalitza tot plegat amb una jornada dirigida a públic professional a Gandesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa