VadeVi
La DO Terra Alta celebra els 40 anys amb una gala al poble vell de Corbera

La Denominació d’Origen Terra Alta compleix enguany els 40 anys i ho celebra en un acte organitzat en un dels indrets més emblemàtics de la comarca, l’Església del Poble Vell de Corbera. La festa, oberta al públic, tindrà lloc el 20 d’abril i convidarà a viure una vetllada amb sopar de gala que conduirà Vicent Guimerà, xef de l’estrellat L’Antic Molí d’Ulldecona.

Premis DO Terra Alta i presentació d’un llibre fotogràfic

El sopar serà només una de les sorpreses de la vetllada. D’una banda, de la mà de la periodista i escriptora Empar Moliner, que farà de mestra de cerimònies, es donaran a conèixer els resultats del concurs de Vins amb DO Terra Alta. Enguany, coincidint amb l’aniversari, el certamen incorpora altres premis de categories especials que se sumaran als premis de les categories tradicionals. Les novetats són:

  • Premi DO Terra Alta ‘Vida entre Vinyes’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Aposta pel Territori’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Futur’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Criança’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Dona i Vi’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Restauració’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Comunicació’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘#fansDOTerraAlta 

Els guardonats, tant en les categories de millors vins com en les especials, es donaran a conèixer al llarg de la vetllada, que està previst que arrenqui a les 21:00 h amb la benvinguda oficial feta pel president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí.  

Copes de vi, brindis
La Terra Alta celebra la primavera amb un ampli programa d’activitats | Foto: cedida

El primer llibre fotogràfic de la DO Terra Alta 

Abans del sopar a més a més, es farà la presentació del primer llibre fotogràfic del territori, DO Terra Alta, Autèntic Paradís Rural, en un moment especial durant el qual també es podrà gaudir d’un mapping projectat sobre la façana de l’Església. El llibre, que surt a la llum després d’un parell d’anys de treball, ofereix una mostra fotogràfica del cicle de la vinya i l’evolució dels paisatges de la comarca al llarg de tot un any. 

Primavera DO Terra Alta 

Tant el sopar del 40è Aniversari com la presentació del llibre formen part del programa d’activitats de la Primavera DO Terra Alta, en la qual es preveu desplegar tota una setmana d’activitats enoculturals i gastronòmiques, dirigides tant al públic final com als professionals del sector, així com als viticultors, viticultores i cellers de la DO.  

Entre les activitats programades es troben també la celebració d’una nova edició de la Mostra de Vins DO Terra Alta (22 d’abril a Batea) i l’esperat festival Cruïlla DO Terra Alta, que omplirà de música la comarca el vespre del dissabte 22 i el migdia del 23. Aquest esdeveniment cerca, diuen des de l’organització, “ser un projecte inclusiu de comarca, així com reivindicar la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, i el territori com a destí enoturístic de primer nivell”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa