La Terra Alta es consolida com la capital catalana del vi durant la 28a Festa del Vi a Gandesa

La Mostra de Vins amb DO Terra Alta manté l’afluència de públic respecte edicions anteriors amb 1500 copes venudes i gairebé 14.000 degustacions

La Festa del Vi de Gandesa creix en activitats i es consolida en assistència en aquesta 28ena edició.

A la Mostra de vins i gràcies a l’augment de l’espai amb una carpa de 800 metres quadrats, el nombre de tiquets de degustació dispensats ha estat gairebé de 14.000 i el nombre de copes subministrades s’ha situat entorn de les 1.500.

D’altra banda, cal destacar la 6a Nit de les Garnatxes blanques, com a acte popular més emblemàtic del programa, aconseguint una assistència de 560 persones. El públic assistent va tenir la sort de poder tastar fins 43 vins elaborats amb Garnatxa blanca de 28 cellers diferents.

Fabrice Rieu, president del Consell Interprofessional de Vins del Rosselló i el màxim responsable del Concurs Mundial de Garnatxes del Món va ser el mestre de cerimònies i va actuar de pregoner de la Festa del Vi. També va ser l’encarregat de presentar el Concurs de Vins amb DO Terra Alta, on es van descobrir els vins guardonats en totes les categories.

Els vins guanyadors en l’edició d’enguany van ser per: Mas d’en Pol 2014 del Celler Xavi Clua pel millor vi blanc de collita, La Foradada, 2014 de Celler Frisach com a millor vi brisat, Nostra Senyora del Portal 2014 de Celler Piñol com a millor vi rosat de collita, Rebels de Batea 2014 de Miguel Torres com a millor vi negre de collita, La Serra 2013 d’Herència Altés com a millor vi negre bota/roure/criança i Mistela blanca del Celler Cooperatiu de Gandesa com a millor vi de licor. Per últim destacar els guardonats en les categories més representatives com són el millor vi “Terra Alta Garnatxa blanca” que va recaure a Herència Altés amb el vi Herència Altés 2014, el gran vi blanc de la Terra Alta pel Somdinou 2013 del Celler Cooperatiu de Gandesa i el gran negre de la Terra Alta per l’Aube 2010 de Celler Batea.

Amb aquestos resultats, la Comissió Organitzadora, formada per la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu de Gandesa i el Consell Regulador DO “Terra Alta” superen amb escreix els objectius previstos per aquesta edició.

Nou comentari