VadeVi
Els vins de la Terra Alta mariden amb diverses activitats gastronòmiques el mes de febrer
  • CA
Costelles de xai

!--akiadsense-->

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta estaran presents al llarg de tot el mes de febrer a diferents localitats per maridar les jornades gastronòmiques que se celebraran d’ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra.

La primera d’aquestes activitats ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’Ametlla de Mar, on aquest diumenge s’ha celebrat Jornada de la Tonyina Roja en el marc de les festes de La Candelera 2018. La trobada ha estat a la plaça Joan Miró a partir de les 12:30h, on els assistents han degustat la tonyina roja maridada amb la garnatxa blanca de la Terra Alta i la música de Stromboli Jazz Band.

V Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 9 de febrer al 4 de març

Divendres 9 de febrer arrenca una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita tornaran a ser els centre operatius d’aquestes jornades que arriben a la seva 5a edició amb els vins de la DO Terra Alta com a maridatge dels menús que es proposen als 44 restaurants que hi participen.

La galera és un producte local i de qualitat típic de l’Ebre. Un crustaci font de proteïnes, vitamines i minerals que marida amb la garnatxa blanca de la Terra Alta. En crema, a la planxa, en tempura o en arròs són algunes de les formes com es podrà tastar aquest producte en els menús gastronòmics elaborats per a l’ocasió.

Jornades de la Carxofa d’Amposta, del 18 de febrer al 18 de març

També els productes de la terra mariden bé amb els vins de la DO Terra Alta. És el cas de la carxofa, protagonista de les jornades que se celebren a Amposta des de fa més de 10 anys.

Aquestes jornades arriben enguany a la XIV edició entre el 18 de febrer i el 18 de març. Tot un mes per gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen un bon grapat de restaurants d’Amposta i el Poble Nou, i que tenen com a ingredient principal la carxofa.

Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, del 23 de febrer al 25 de març

Ja acabant el mes arribarà la IX edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta que, per segon any consecutiu, deixen enrere la tardor per celebrar-se en aquesta època.

Un any més, els restauradors de la Terra Alta oferiran els seus plats elaborats amb el corder com a protagonista i acompanyat dels millors productes de la terra. Els vins de la DO Terra Alta tornaran a ser els encarregats de maridar aquests menús, on es podran tastar plats tan tradicionals com l’espatlla de corder al forn o les costelles a la brasa, però també algunes propostes més innovadores seguint en la línia de les darreres edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa