VadeVi
Clàssic Penedès com a sinònim d’exclusiu
  • CA

Són 12 cellers del Penedès, elaboradors de vi escumós, que sota la protecció de la Denominació d’Origen han optat per una nova categoria més enllà del cava.

Diuen que fan escumosos de terrer i segons la normativa, entre moltes altres coses, han de ser ecològics, han d’especificar l’anyada a l’etiqueta i la data de degorjat. El pas següent serà acotar varietats i aconseguir que qui fa l’escumós també faci el vi.

Encara que a priori la convivència entre el Cava i el Clàssic Penedès podria tenir un punt convuls, pel president de la DO, Josep Maria Albet, no hi ha cap problema, perquè els dos productes no són competència.

Albet afirma que “hi ha mercat per tots dos productes, i que el Clàssic Penedès no està pensat pel consum de masses sinó que són produccions petites dirigides a un consumidor més experimentat i entès”.

Els impulsors i defensors del Clàssic Penedès asseguren que els escumosos d’aquesta categoria s’han pensat per anar més enllà dels espais tradicionals d’aquest vi com l’aperitiu o les postres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa