VadeVi
Activitats d’estiu amb vins i estrelles a Joan Ametller
  • CA
Els vins i les estrelles són protagonistes dels estius al celler Joan Ametller | Víctor Pérez

!--akiadsense-->

Nova edició de la Nit Enoastronòmica amb l’Associació Bocafoscant al celler Joan Ametller, aquesta vegada coincidint amb el 12 d’agost. A partir de les 21h del vespre, hi haurà xerrades sobre astronomia; es plantaran els telescopis a peu de vinya per gaudir de les vistes del cel d’estiu: Saturn, el Cúmul d’Hèrcules, Albireo, la Lluna i la pluja d’estels; i es parlarà de les estrelles tal com les veien els antics, i dels mites i llegendes que porten associades. I, com a acompanyament a tot això, els vins del celler i un petit ressopó.

D’altra banda, per als aficionats al senderisme, el Brogit Guiatges proposa gaudir d’una excursió nocturna (prèvia a l’activitat amb estrelles) pel paisatge vitivinícola del Priorat, que recorrerà el centenari Camí dels Cartoixans. Amb “Vins cartoixans sota les llàgrimes de Sant Llorenç”, es podrà gaudir dels reflexos del sol de capvespre sobre les vinyes i el raïm que va madurant lentament.

A més, les nits del 13 al 18 d’agost, el celler obre les portes als Tastos i Estrelles (a partir de les 22h), l’experiència nocturna que combina astronomia i el tast de vins sota els estels.

I el 19 d’agost, Jazz sota les estrelles, concert-maridatge amb Lluís Capdevila Trio. Els cingles de Montsant són l’escenari on el músic falsetà presentarà el seu disc “Diàspora” inspirat en les seves vivències a Nova York. El jazz de Lluís Capdevila serà el fil conductor per maridar la gastronomia de proximitat del restaurant la Morera i les millors anyades del celler. En acabar, seguirem les Perseides en el seu inesgotable viatge pel firmament.

Per cloure, el 9 de setembre torna “Vi, Glosa i Estrelles” amb l’Alexandre Bonanit i la glosadora empordanesa Mireia Mena. Mitjançant la cançó amb text improvisat, la glosa, es lligaran les subtileses del vi del Priorat amb els astres en contínua interacció amb el públic. Serà compartint emocions i coneixements sobre l’Univers” en una festa d’olors, colors, sabors i cançons. Un recorregut pel patrimoni musical del sud de Catalunya (nyacres, jota, garrotí…) acompanyat pels vins del celler i ressopó de productes de proximitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa