VadeVi
La DOQ Priorat inicia la campanya de verema 2021

La verema ha començat a les finques de la DOQ Priorat amb la recol·lecció de les varietats de raïm més primerenques com ara el sirà, merlot, viognier o la garnatxa blanca. Les previsions tècniques per la present campanya apunten a una molt bona qualitat. Pel que fa a la quantitat, s’espera poder recuperar la normalitat en la producció; després que durant els anys 2019 i 2020 es registressin pèrdues superiors al trenta per cent, a causa d’una onada de calor i del míldiu, respectivament.

La verema es perllongarà durant els propers quaranta dies i des del Consell Regulador de la DOQ s’activa el sistema de control de la collita a través de la figura dels veedors, que s’encarregaran d’assistir als cellers i dur a terme els aforaments a les parcel·les vitícoles, que permetran garantir la producció de les parcel·les de la DOQ Priorat.

La nevada, que va tenir lloc a principis d’any amb el temporal Filomena, va incrementar la reserva hídrica i això ha permès garantir una bona collita a les vinyes de la DOQ Priorat.

A la DOQ Priorat es cultiven –a data 31 de desembre del 2020- 2088 hectàrees de vinya, de les quals 2065 es troben en producció. Un 93 per cent de les hectàrees de vinya corresponen a les varietats de raïm negre; mentre que un 7 per cent de la producció són varietats de raïm blancs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa