L'equip de veedors de la DOQ Priorat
L’equip de veedors de la DOQ Priorat | Cedida

!--akiadsense-->

Els cellers de la DOQ Priorat han iniciat la verema seguint “un estricte control de la maduresa del raïm”. Com és habitual es combinen les varietats blanques i algunes negres en funció de la ubicació i l’objectiu del vi. Les viognier, sirà i garnatxa són les més primerenques.

Les previsions apunten que, si el temps es manté, la qualitat del raïm serà molt bona i la verema s’allargarà fins a finals d’octubre per a les varietats més tardanes com ara la carinyena i cabernet. Remarcar que l’onada de calor de finals de juny, tot i tenir una gran afectació a parcel·les en concret, quedarà compensada per l’entrada en producció de noves hectàrees de vinya.

Coincidint amb l’inici de verema, l’equip de veedors del Consell Regulador de la DOQ Priorat s’ha incrementat amb tres tècnics, que treballen per ajudar als viticultors i cellers a dur a terme la traçabilitat de la collita.

La DOQ Priorat està formada per 532 viticultors que cultiven 2.080 hectàrees de vinya. Durant la verema 2018 es van collir 6.018.083 quilos de raïms de varietats negres cultivades en 1.872 hectàrees i 481.620 quilos de raïms de varietats blanques, cultivades en 138,09 hectàrees.

Festa de la verema a l’antiga Poboleda

L’inici de la verema als cellers de la DOQ Priorat coincideix amb la celebració de la Festa de la Verema de Poboleda, que tindrà lloc aquest dissabte 7 de setembre amb la participació d’una vintena de cellers de la DOQ Priorat. L’esdeveniment, que arrenca a quarts de vuit del matí amb la tradicional verema a l’antiga, omplirà d’activitats, tastos de vins, gastronòmics i música la jornada de dissabte a la vila de Poboleda.

Nou comentari

Comparteix