VadeVi
La DOQ Priorat perd un 25% de la collita per l’onada de calor
  • CA
Vinyes afectades per l'onada de calor a la DOQ Priorat
Vinyes afectades per l’onada de calor a la DOQ Priorat

!--akiadsense-->

L’onada de calor que s’ha viscut durant els darrers dies ha provocat danys considerables a diverses vinyes del sud de Catalunya i en particular a la DOQ Priorat. Tot i que a hores d’ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades, s’estima que s’ha produït la pèrdua d’entre el 20 i el 25 per cent de la collita. L’onada de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i sirà, i també a les varietats blanques com pedro ximenez i cartoixà.

La diversitat en l’afectació ha fet que en algunes finques els danys es situïn en el 5 per cent i en d’altres els danys puguin arribar a afectar el 90 per cent de la collita. És per això que, davant la possibilitat que l’onada de calor s’intensifiqui, des de la DOQ Priorat es mostren prudents a l’hora de donar estimacions finals d ela incidència d’aquest episodi d’altes temperatues.

Recomanació als viticultors

Des de la DOQ Priorat recomanen al conjunt de viticultors de la DOQ Priorat que extremin la prudència a l’hora de realitzar tractaments. És per això, que demanem que s’aconsellin amb els seus proveïdors de productes fitosanitaris per valorar el moment de realitzar els tractaments i el tipus de producte adequat per cada necessitat, tot fent especial atenció als productes d’elevat risc amb temperatures elevades o extremes.

Des d’aquesta denominació recorden per això que és evident que varietats com la garnatxa, cabernet, i la majoria de vinyes de més de 10- 15 anys, la incidència es molt menor i per tant cal seguir realitzant la vigilància i els tractaments adequats per garantir una collita de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa