VadeVi
Els nord-americans trien un vi negre del Priorat com a quart millor del món
  • CA

És una molt bona notícia pel vi català, especialment per un projecte del Priorat. Segons ha compartit el mateix celler en un comunicat, el Destí 2018 ha entrat al top 5 dels millors vins del món per segon any consecutiu, segons el rànquing que elabora la revista nord-americana Wine Espectator.

Elaborat pel celler Mervm Priorati, propietat del grup Pere Ventura Family Wine Estates, aquest negre ha consolidat la quarta posició de la llista, destacant entre 12.500 vins procedents de tot el món amb una puntuació de 95 punts sobre 100. El Destí ha superat en posició a marques de renom internacional com Vega Sicilia, Château Haut-Brion, Château Margaux o Louis Latour.

Presentació a la ‘Nova York Wine Experience’

La presentació de la llista s’ha fet aquest dissabte 22 octubre a Nova York en el marc de la 41a edició de la New York Wine Experience davant més de 500 personalitats i experts del món del vi. Thomas Matthews, membre de la junta d’editors sènior de la revista, descrivia el vi pel seu “toc de modernitat, envellit en botes de roure francès, amb notes minerals i herbes de muntanya”.

Destí, un cupatge de garnatxa i carinyena del Priorat | Foto: Mervm Priorati

Cupatge de garnatxa i carinyena

Amb una producció d’unes 8.800 ampolles, Destí 2018 és un cupatge de garnatxa i carinyena nascut de la Finca La Plana Marjot i sirà de Les Escomelles, propietat del Grup. Està ubicada a Porrera, al cor del Priorat i ocupa una extensió de 123 Ha, de les quals, 24 són de vinyes d’edats entre 15 i 92 anys.

A banda del Destí, a Mervm Priorati també hi elaboren tres vins negres més: Inici, Destí Sols garnatxa i El Cel. El celler Mervm Priorati, va entrar a formar part del Grup Pere Ventura Family Wine Estates l’any 2013, sumant-se a Pere Ventura (DO Cava) i Can Bas Domini Vinícola (DO Penedès).

Al reconeixement de Wine Spectator com a quart millor vi del món se suma el fet que les caves PERE VENTURA també fossin seleccionades el 2019 en la llista del Top 100 Wineries of The World, per Wine & Spirits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gourmet. a octubre 29, 2022 | 09:55
    Gourmet. octubre 29, 2022 | 09:55
    Doncs, vist el péssim paladar dels nord-americans, no és cap bona recomanació.
  2. Icona del comentari de: Anònim a octubre 29, 2022 | 13:05
    Anònim octubre 29, 2022 | 13:05
    Qui ho diu que ténen pèssim paladar? Tenen sommeliers tan bons com a Europa. I tants garrulos com a Europa!!!Compte amb els comentaris despectius, nois!!!
  3. Icona del comentari de: P.M.E. a octubre 29, 2022 | 14:14
    P.M.E. octubre 29, 2022 | 14:14
    Conec el Celler i se com miman els seus excel. lents vins, no m' estranya per a res el premi, i estic segur que en tindra molts mes P.M.E.
  4. Icona del comentari de: Gourmet. a octubre 31, 2022 | 07:37
    Gourmet. octubre 31, 2022 | 07:37
    Doncs em refermo en què he dit, els ianquis mengen péssimament- segons el nostre punt de vista, és clar. Heus aquí el comentari d'un que hi ha passat algunes temprades als EUA: "Tenen uns queviures boníssims, una carn, unes verdures com no n'hi ha de millors. Però ho fan malbé tot". Només cal tastar un des seus plats preferits les hamburgueses d'un Macdonald's per adonar-se d'aixó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa