VadeVi
El Festival Terrer durà al Priorat una vintena de concerts ‘de primera’
  • CA

La sisena edició del Festival Terrer Priorat començarà el proper dia 21 d’agost a la Cartoixa d’Escaladei amb ‘Matèria Primera’, un concert de música vocal a cinc veus produït o presentat per Marc Vilajuana i que inclou materials medievals sacres i composicions pròpies contemporànies que giren sobre l’ascetisme, la precisió i l’escolta.

Propostes musicals de tot tipus

El festival, que inclourà una vintena de concerts, es durà a terme a diversos indrets molt significatius de la comarca durant els caps de setmana i fins el proper dia 9 de desembre. A més de Vilajuana, alguns dels artistes que reunirà aquest sisena edició del Festival Terrer Priorat són Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Andrea Motis, Roba Estesa, Xarim Aresté, Lofoten Cello Duo o The Sey Sisters.

El programa, ric en propostes d’estils molt diferents, es pot consultar íntegrament a la seva pàgina web. El Terrer és un festival que, des de ja fa anys, s’erigeix com una ‘excusa’ perquè més gent visit el Priorat i el conegui, aprofitant l’esdeveniment perquè tothom pugui veure els seus paisatges, gaudir de la seva cultura i tastar-ne la gastronomia i, és clar, els vins, que seran molt presents al festival amb fins a cinc jornades de tast diferents.

Un homenatge a Ramon Quadrada

Pel cartell d’enguany, des del Festival Terrer Priorat han volgut fer servir imatges d’arxiu per reivindicar la figura del fotògraf reusenc Ramon Quadrada (1926-2014), explorant el seu arxiu amb més de cinc mil imatges per viatjar als anys seixanta i setanta, quan l’excursionisme que ell practicava era una activitat emergent i la fotografia de paisatges, una novetat. Quadrada va dedicar la vida, a més de a l’excursionisme i a la fotografia, a la música i l’associacionisme ciutadà.

Gràcies a la feina del CMIR (Reus Cultura) i al treball del dissenyador Gerard Joan i, és clar, amb la col·laboració imprescindible de la família Quadrada, enguany es podrà gaudir d’una selecció i d’una relectura de la seva obra al llarg d’aquesta edició del festival. Així, les fotografies que formen el cartell volen explicar el paisatge a partir d’una tècnica depurada i, també, d’un compromís innegable en la defensa del seus valors intrínsecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa