VadeVi
La Generalitat desfila per Vall Llach per donar suport al celler esfondrat
  • CA
Salvador Puig, director de l'Incavi, Albert Costa, propietari de Vall Llach i Òscar Peris, delegat de la Generalitat a Tarragona durant la visita a Vall Llach
Salvador Puig, director de l’Incavi, Albert Costa, propietari de Vall Llach i Òscar Peris, delegat de la Generalitat a Tarragona durant la visita a Vall Llach | M.R.F.

!--akiadsense-->

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà havia de visitar Vall Llach aquest dijous, però a última hora no ha pogut ser arran de la inhabilitació del conseller d’exteriors Bernat Solé. El suport al celler del cantautor Lluís Llach i Albert Costa l’ha formalitzat el director de l’Incavi i els delegats territorials de l’administració catalana de la demarcació de Tarragona.

Però no ha estat l’única autoritat que ha volgut mostrar el seu suport al celler després d’haver perdut un des seus edificis, destruït pel pes de la neu fa poc més d’una setmana. Aquest dimecres hi va passar la consellera de cultura, Àngels Ponsa i divendres és previst que Ramon Tremosa, conseller d’empresa també hi faci una visita.

Aquest dijous, Albert Costa, propietari de Vall Llach i Roger Simó, el director han rebut les autoritats i els han ensenyat la destrossa i com s’estan desenvolupant les tasques de recuperació de vi sota la runa.

Costa recordava que dins ‘La Final’ que és com és coneix l’edifici que s’ha esfondrat, es produïen un milió de litres de vi, “som un dels cellers grans del Priorat si tenim en compte que en tota la denominació d’origen es produeixen 5 milions de litres. Ara treballem amb els ànims i la il·lusió de tenir l’edifici ‘La Final’ a punt pel mes d’agost i poder-hi entrar la propera verema”.

De la seva banda, des de l’Incavi, el seu director, Salvador Puig, explicava que no hi ha cap línia específica d’ajuts per una situació com aquesta “però hi ha moltes eines. De fet amb diners europeus del Pla de Suport al sector vitivinícola hi ha tota una línia d’ajuts per inversions en cellers. Aquí hi haurà una obra i per tant segur que s’hi podran acollir. No caldrà inventar línies noves. Amb els plans que hi ha ja es podrà fer molta cosa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa