VadeVi
“Els noms de la terra” de la DOQ Priorat ja compta amb 120 vins
  • CA
Els Noms de la Terra ja compta amb la participació de 51 cellers
Els Noms de la Terra ja compta amb la participació de 51 cellers | Youtube

!--akiadsense-->

El projecte “Els noms de la terra”, Vins de Classificació de la DOQ Priorat, compta amb 51 cellers que hi participen amb 120 vins. El Consell Regulador de la DOQ Priorat gestiona la traçabilitat dels vins que seran classificats, segons el projecte “Els noms de la terra”.

Segons informen des del mateix consell regulador, el projecte creixerà perquè, de manera paral·lela, un grup de cellers ha manifestat l’interès de sumar-s’hi, atès que ja executen en els seus cellers, aquest sistema de traçabilitat per confeccionar vins a partir d’unes parcel·les molt concretes.

Des de l’any 2017 el Consell Regulador de la DOQ Priorat va implantar aquest nou sistema que vol garantir la seva procedència. Aleshores, 80 vins elaborats per 32 cellers participaven al projecte. Un any després, al 2018, el projecte es va centrar en la identificació dels vins i en la classificació de les vinyes; d’aquesta manera 103 vins, elaborats per 43 cellers van formar part del projecte.

A partir de la collita 2019 el Consell Regulador disposa d’un programa informàtic i específic per dur a terme la traçabilitat; el qual permet realitzar un seguiment de tot el procés de gestió d’un vi de manera més àgil i efectiva en el control dels vins de classificació.

La DOQ Priorat aplega actualment 531 viticultors, que gestionen 2053 hectàrees de vinyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa