La vila de Poboleda ho té tot a punt per oferir aquest dissabte 3 de setembre la 18ª edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, una intensa i completa jornada d’activitats adreçada als amants dels vins d’aquesta població. La tradicional sortida a peu a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals no faltaran a una de les cites populars més arrelades de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

La programació de la XVIII Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda és la següent: a partir de les 7:30 h, trobada a la carretera per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls); a les 9:00 h, esmorzar popular a La Closa, a 5 euros el tiquet (500 places); a les 10:00 h, piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera; a partir de les 10:30 h, degustació de vins DOQ Priorat als baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics, amb mercat d’artesania i productes alimentaris a la plaça del Portal; a partir de les 14:30 h, dinar a La Closa, amb amanida i paella (tiquets a 15 euros, amb límit de 250 places).

Tast a cegues i concurs fotogràfic

A partir de les 17:30 h es portarà a terme a la Sala Polivalent un tast a cegues de vins de la DOQ Priorat pertanyents a l’anyada 2008. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament de Poboleda.

A les 18:00 h començarà al Pla de l’Església la tradicional actuació castellera amb els Xiquets de Reus i els Brivalls de Cornudella. A les 22:00 h s’ha programat un concert al càmping de la localitat i a les 23:00 h s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada es tancarà a les 24:00 h amb un ball de fi de festa a La Closa. Amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar a www.poboleda.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa