VadeVi
Roger Simó (Vall Llach): “Penso en el que hauria pogut passar”
  • CA
La part de la runa el celler Vall Llach que que ha caigut al carrer

!–akiadsense–>

Han estat dos dies de nevada intensa a Porrera, tant, que la teulada del celler Vall Llach no ha pogut resistir el pes, tal com es veu en aquest vídeo. I és que al Priorat s’han arribat a acumular fins a 48 centímetres de neu i aquesta intensitat no és habitual.

“Penso en el que hauria pogut passar” explica a Vadevi Roger Simó, el director el celler, perquè l’edifici que s’ha esfondrat és el que es dedica a l’elaboració dels vins. Però és diumenge, no hi havia ningú al celler i no s’han de lamentar danys personals. Es tracta d’un edifici que es va adquirir fa tres anys i es va rehabilitar i pel que veuen sota la runa podria ser que es pogués recuperar alguna cosa però poca. Al compte de Twitter del mateix celler expliquen que “les pèrdues seran significatives”.

“El primer que he pensat és amb el celler Rendé Masdéu, perquè no t’imagines que una cosa com aquesta pugui passar”, relata Roger Simó. Albert Costa copropietari del celler amb Lluís Llach, de moment no s’ha pogut acostar fins al poble perquè està aïllat a casa seva als afores de Porrera, precisament per la neu. “És que perdre-ho tot de cop…” es lamentava.

I és que aquest 2020 pel sector del vi ha estat un any especialment difícil. No només per la pandèmia que ha afectat a tothom, sinó també pel míldiu. La felicitació de Nadal d’enguany de Vall Llach deia:

“Aquest any, a causa de la plaga del míldiu, hem perdut gran part de la collita, mai havíem vist una verema tan curta i alhora tan complicada. El 2020 ha sigut un any ple de dificultats i reptes, però també d’aprenentatge i superació. Us desitgen un Bon Nadal i un Feliç Any Nou, on el món rural torni a prendre el valor que mai hauria d’haver perdut”.“>

I ho acompanyaven d’una bola d’arbre de Nadal transparent en la que a dins hi havia un raïm fet malbé pel míldiu, un fong que ha fet estralls a la vinya. Si l’anyada ja era difícil ara el vi de 2020 de Vall Llach està sota la runa a l’espera de veure què es pot recuperar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa