VadeVi
Roger Simó (Vall Llach): “Remuntarem, les ganes de continuar hi són”
  • CA
Un gran gruix de neu sobre la teulada esfondrada del celler Vall Llach
Un gran gruix de neu sobre la teulada esfondrada del celler Vall Llach | Quico Sallés

!–akiadsense–>

Un cordó dels bombers impedeix encara accedir a la runa del que queda del celler Vall Llach després que aquest diumenge un dels seus edificis cedís pel pes de la neu. I és que a primera hora de la tarda de dilluns, tot i que el sol havia sortit, el gruix de neu era encara molt important. El pes fa que tampoc sigui segur començar les feines de recuperació, però “remuntarem, les ganes hi són” diu a Vadevi, Roger Simó, director del celler.

Malgrat la bona predisposició a sortir d’aquesta situació Simó no amaga l’impacte que ha suposat “no t’imagines mai que pugui passar això i fa mal al cor. Qualsevol ajuda serà poca però no ens queda altre remei que remuntar”. Veins del poble ja s’hi han acostat per interessar-se i també per oferir ajuda del tipus que sigui. Unes nostres de solidaritat que aquest diumenge ja es veien a les xarxes socials. I que el mateix Lluís Llach des del seu compte de Twitter agraia.

Roger Simó de Vall Llach al costat de la teulada esfondrada per la neu
Roger Simó de Vall Llach al costat de la teulada esfondrada per la neu | Quico Sallés

!–akiadsense–>

Aquest dilluns un arquitecte ha fet una primera avaluació i estan pendents encara de la visita dels pèrits per poder quantificar les pèrdues. De moment hauran d’apuntalar l’edifici del costat del que ha caigut perquè podria estar afectat. És també de la seva propietat però el tenen llogat com a magatzem a un altre celler.

En aquest vídeo es pot veure com la neu cobreix tota la teulada que està arran de terra.

Ara la prioritat és, sobretot, treure l’aigua perquè no afecti a la base de l’edifici ni tampoc als embalatges de cartró i fusta del vi ja embotellat. A l’edifici hi havia un estoc molt més gran del que és habitual perquè les vendes han estat més baixes durant el 2020 per la pandèmia.

Caixes de vi de fusta i de cartró del celler Vall Llach sota la runa

!–akiadsense–>

Sospiten que les comportes de les tines on hi havia el vi de 2020 s’haurien obert però no ho han pogut comprovar encara. El que sí donen per perduda és una part del vi de 2019 que s’havia d’embotellar encara i 5.000 litres de 2018 que s’havia començat a embotellar però encara no havien acabat.

Podeu veure més imatges del celler seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa